POTRAGA: Lažni funkcioner BIA prevario žrtve za 3,5 miliona dinara!

Varao građane

POTRAGA: Lažni funkcioner BIA prevario žrtve za 3,5 miliona dinara!

Crna Hronika -
Zvonko C. koji se predstavljao kao funkcioner BIA na ime obećanja za povoljniji tretamn u zatvoru i kupovinu preduzeća od žrtvi uzeo 3,5 miliona dinara i pobegao

NIŠ - Policija traga za Zvonkom C. (49) iz Kragujevca koji se nalazi u bekstvu i za koga sumnja da je, lažno se predstavljajući kao funkcioner Bezbedonosno-informativne agencije (BIA), obećavao bolji tretman osuđenom licu u niškom Kažneno-poravnom zavodu i pomoć radi povoljne kupovine preduzeća u postupku privatizacije, saopšteno je iz niške Policijske uprave.

Zvonko je za obećane usluge od osoba iz okoline Preševa i iz Bujanovca primio više od 3,5 miliona dinara, navode iz policije.

Osumnjičeni je najpre 2004. godine stupio u kontakt sa Alijom A. iz okoline Preševa i njegovim bratom Sefadinom Ć. koji je osuđen na kaznu zatvora zbog ubistva, obećavši da može da pomogne kako bi se kaznazatvora smanjila i kako bi se za Sefadina izdejstvovao povoljniji tretman u niškom Kazneno-popravnom zavodu, dodaju iz policije.

Za to obećanje osumnjičeni je od oštećenih u više navrata primio novac u ukupnom iznosu od 1,4 miliona dinara, navode iz policije.Lažno se predstavljajući, Zvonko je, kako se sumnja, u periodu od 2004. do 2007. godine doveo u zabludu Hasana R. iz Bujanovca da će mu pomoći da povoljnije kupi preduzeće "Bratstvo" DOO Preševo zbog čega mu je Hasan uplatio ukupno 2,2 miliona dinara, saopšteno je iz policije.

Policija intenzivno traga za osumnjičenim, napominju iz Policijske uprave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja