ZAPLENA NA HORGOŠU: Otkriveno 20 kilograma marihuane

Uhapšeno troje osumnjičenih

ZAPLENA NA HORGOŠU: Otkriveno 20 kilograma marihuane

Crna Hronika -
Zadržavanje do 48 sati određeno je F.Ć. (40) iz Prizrena i J.M. (35) iz Subotice, zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i turskom državljaninu T.D. (37), zbog ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti

SUBOTICA - Subotička i Horgoška policija zaplenili su na Graničnom prelazu Horgoš skoro 20 kilograma marihuane i uhapsili tri osobe pod sumnjom da su marihuanu krijumčarili sa područja Kosova i Metohije u zemlje Evropske unije.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Subotica, po odobrenju nadležnog tužioca, zadržavanje do 48 sati određeno je F.Ć. (40) iz Prizrena i J.M. (35) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i turskog državljanina T.D. (37), zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Osumnjičeni F.Ć. se tereti da je za novčanu naknadu angažovao J.M. da automobil u kojem je bila droga, preveze preko državne granice u Mađarsku, dok joj je T.D. koji je prilikom hapšenja, policiji pružao aktivan otpor, bio prethodnica. Na Graničnom prelazu Horgoš, gde je J.M. i uhapšena, policija je u automobilu kojim je upravljala pronašla 19,9 kilograma marihuane , navedeno je u saopštenju.

Svi osumnjičeni će, kako je saopšteno, nakon zadržavanja biti predati u nadležnost Višeg javnog tužilaštva u Subotici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track