Krstić: Otkriveni napadači na policajce u Novom Sadu!

Napadnuti van dužnosti

Krstić: Otkriveni napadači na policajce u Novom Sadu!

Crna Hronika -
Policija je identifikovala i zadržala dve osobe odgovorne za prvi napad, u kojem je policajac udaren i nanesena mu je teška telesna povreda fraktura lobanje

NOVI SAD - Načelnik policijske uprave u Novom Sadu Stevan Krstić izjavio je danas da su odgovorni za napade na policajce, koji su se u Novom Sadu desili proteklog vikenda, identifikovani i da će biti uhapšeni i procesuirani.

Krstić je kazao da su "identifikovana i zadržane" dve osobe odgovorne za prvi napad, u kojem je policajac udaren i nanesena mu je teška povreda glave, odnosno fraktura lobanje.

Prema njegovim rečima, u drugom slučaju je indentifikovano jedno lice koje će biti uhapšeno i na osnovu kojeg će biti identifikovan i drugi pomagač.

Kako je Krstić naglasio, incidenti su kvalifikovani kao nasilničko ponašanje, a za prvi napad biti će biti i izrečena kazna za nanošenje treške telesne povrede.

"Ovo je slučaj u kojem su policajci bili van dužnosti, kada su incidenti neminovni. Imali smo i druge slučajeve napada na policajce ove godine, ali ta tendencije više ne raste", kazao je Kristić.

Drugi napad desio se u nedelju kada su dvojica nepoznatih mladića napala policajca u širem centru Novog Sada i lakše povredili njega i njegovu devojku. Policajac M. S. (24) i njegova devojka, čekali su u automobilu na semaforu, kada su im prišla dvojica mladića, napali ih palicom i oštrim predmetom i posekli policajca po ruci, dok je drugi udario palicom devojku po glavi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track