MENADŽER OJADIO INTEZU: Milion evra potrošio na kocku, pare podizao širom Evrope!

Saslušan Slobodan Nikolić

MENADŽER OJADIO INTEZU: Milion evra potrošio na kocku, pare podizao širom Evrope!

Crna Hronika -
On je novac podizao s bankomata i u kockarnicama u Švajcarskoj, Nemačkoj, Austriji i Srbiji. Veće iznose podizao je u kockarnicama, dok je manje uzimao s bankomata, ali je u proseku vršio 22 transakcije dnevno, kaže izvor Kurira iz istrage

BEOGRAD - Prokockao novac banke!- Tačno je da sam podizao novac s računa, ali ne osećam se krivim. Mislio sam da je to moj novac. Molim vas, pustite me iz pritvora. Imam nekoliko igrača koje mogu da prodam u zimskom prelaznom roku i vratim pare banci, ali moram da budem na slobodi!Određen mu pritvorOvim rečima, kako Kurir nezvanično saznaje, branio se juče na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu fudbalski menadžer Slobodan Nikolić (50). Međutim, po završetku saslušanja sud mu je ipak odredio pritvor do 30 dana. Nikolić se, podsetimo, sumnjiči da je s računa Banke Inteze za mesec dana uzeo 973.623 evra tako što mu se svaki put kad bi podigao novac stanje na računu za toliki iznos povećavalo, umesto da se smanjuje.- Kad bih podigao novac, od banke mi je na mobilni telefon stizala poruka da imam još novca. Verovao sam da sam imao priliv jer sam ga očekivao u to vreme. Recimo, švajcarski fudbalski klub Grashopers mi duguje 200.000 evra, a duguju mi i drugi poslovni partneri - rekao je juče na saslušanju fudbalski menadžer.Kako izvor Kurira blizak istrazi navodi, on je tokom saslušanja objasnio da deviznu platnu karticu Banke Inteze koristi već tri ili četiri godine i da ništa neobično nije primetio u spornih mesec dana, od sredine maja do sredine juna ove godine. Na pitanje kako to da nije primetio da mu, kad, recimo, podigne 50 evra, na telefon stigne poruka da mu je isti novac legao na račun, Nikolić je navodno odgovorio da nije pažljivo čitao poruke koje su mu stizale iz banke.Dnevno 22 transakcijeOn juče nije objasnio šta je uradio s novcem, ali istražitelji sumnjaju da je sve prokockao.- On je novac podizao s bankomata i u kockarnicama u Švajcarskoj, Nemačkoj, Austriji i Srbiji. Ukupno je podigao skoro milion evra. Veće iznose podizao je u kockarnicama, dok je manje uzimao s bankomata, ali je u proseku vršio 22 transakcije dnevno - kaže izvor iz istrage. Kako navodi, kod njega je pronađen veliki broj kartica različitih banaka, nekoliko mobilnih telefona, ali ne i novac.- Novac je najverovatnije potrošio na kocku - kaže izvor iz istrage.

Živi u Sen Galenu, nema imovinuSlobodan Nikolić, za koga njegove kolege u Srbiji nikad nisu čule, izjavio je juče da živi u švajcarskom gradu Sen Galenu i da mesečno od transfera zarađuje između 50.000 i 300.000 evra.- On nije mogao da kaže koliko tačno novca dobija mesečno jer to, kako je rekao, zavisi od transfera do transfera. Naveo je i da nema imovinu na svoje ime - kaže izvor iz istrage.Nikolić je još rekao i da je, pre nego što je postao fudbalski menadžer, bio rukometaš.

Igrača Valensije prodaje Rubinu?Slobodan Nikolić ima licencu FSS i FIFA. Plan da od prodaje fudbalera vrati pare banci on je pomenuo i na saslušanju u policiji.- Rekao je da jednog fudbalera Valensije čiji je navodno menadžer treba da proda Rubinu iz Kazanja u Rusiji i da bi već od tog transfera deo novca mogao da vrati Intezi - kaže izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track