NEUHVATLJIVI: Banda bosanskih pljačkaša godinama krade bankomate

Traže ih još od 2009.

NEUHVATLJIVI: Banda bosanskih pljačkaša godinama krade bankomate

Crna Hronika -
Lopovi su za tačno tri minuta i 46 sekundi uspeli juče u Banjaluci da izvale iz betona, a zatim i odnesu, bankomat koji teži više od 600 kilograma, zakačivši ga za automobil

SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini deluje organizovana grupa pljačkaša čija je specijalnost krađa bankomata, a policija za njima bezuspešno traga još od 2009. godine.

Poslednja u nizu takvih pljački počinjena je u ponedeljak u ranim jutarnjim satima u Banjaluci, a prethodno su bankomati ukradeni, na skoro identičan način, u Doboju, Skender-Vakufu, Omarskoj i Novoj Topoli.

U poslednjem slučaju, u ukradenom bankomatu je u tom trenutku bilo oko 40 hiljada konvertibilnih maraka (oko 20 hiljada evra). Pljačka je počinjena u samom centru Banjaluke, a lopovi su, kao i u prethodnim slučajevima, bankomat Rajfajzen banke uz pomoć automobila, čeličnim sajlama, iščupali iz izloga robne kuće "Boska".

Prenoseći detalje iz policijske istrage, štampa navodi da su lopovi za tačno tri minuta i 46 sekundi uspeli da izvale iz betona, a zatim i odnesu, bankomat koji teži više od 600 kilograma, zakačivši ga za automobil. Noćni čuvar nije se usudio da reaguje, pljačku su snimile nadzorne kamere, ali je policiji koristan samo podatak kojim je vozilom ona počinjena.

Izvesno je i to da su pljačkaši "odlično uvežbani" i da se radi o "pravim profesionalcima". "Da li su u pitanju sportisti ili nešto drugo, ne zna se, ali izrazito su razvijeni", kaže izvor blizak istrazi i dodaje da je u sličnim pljačkama, koje su počele još 2009. godine, korišćen isti tip automobila kao i pri poslednjoj "akciji". Istragu zasad vodi banjalučko okružno tužilaštvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja