ZLI PORUČNIK: Tukao me dva dana da bi došao do para ubijenog penzionera!
Foto: Dragan Kadić

Stanimir Nikolić iz Bača optužio inspektora MUP

ZLI PORUČNIK: Tukao me dva dana da bi došao do para ubijenog penzionera!

Crna Hronika -
Policajac Jovan Maksić mislio je da znam gde je Imre Pal držao novac iz kuće, pa me besomučno zlostavljao kako bi izvukao priznanje od mene, ispričao je Nikolić za Kurir

NOVI SAD - Udarao ga bejzbolkom!- Policajac Jovan Maksić preko mene je prebacio pancir kako na telu ne bi ostali tragovi mučenja, a potom me je udarao bejzbol palicom! Ubio je boga u meni! Čak sam pomišljao i da skočim kroz prozor i spasem se muka... Nisam mu zapamtio ime, ali sam ga prepoznao s fotografije koja je izašla u novinama nakon što je priveden zbog zloupotrebe. Čim sam mu video sliku, proživeo sam isti pakao...Bio mrtav pijanOvako je za Kurir započeo ispovest Stanimir Nikolić (36) iz Bača, koji je zajedno s ocem Draganom (53) i K. B. (17) bio uhapšen zbog sumnje da je umešan u ubistvo penzionera Imrea Pala (75) 7. avgusta u tom mestu. Njemu su lisice na ruke stavljene 22. avgusta, a teretio se za pomaganje nakon izvršenog dela. Nikolić je u pritvoru proveo dva meseca, ali će do kraja životi pamtiti prvih 48 sati u zgradi novosadske policije i „bliski susret“ s policajcem Jovanom Maksićem (53), nedavno uhapšenim zbog sumnje da je ukrao 33.097 evra koje je tokom uviđaja našao u kući ubijenog Pala.- Dva dana me je tukao! Nazivao me je lopovom i ubicom. Sve vreme je bio mrtav pijan. Jedva je stajao na nogama. Udarao me je palicom dok su mi ruke bile vezane lisicama. Jaukao sam, ali nije prestajao... Vikao je: „Gde su pare? Gde ste ih sakrili? Govori! Nisam znao o čemu priča - priča Nikolić i nastavlja:- Međutim, kad sam u novinama pročitao da je uhapšen zbog krađe tih para iz kuće ubijenog penzionera, shvatio sam šta je hteo. Očigledno je znao da negde u toj kući ima para, pa je mislio da ja znam gde su i da batinama to istera iz mene. Posle ih je očigledno našao, ne znam kako. Zbog njega sam nevin ležao u zatvoru, a na kraju se ispostavilo da je on kriminalac - kaže Nikolić.Psovao mu majkuOn ističe da ga je Maksić vređao na nacionalnoj osnovi.- Psovao mi je majku cigansku i vikao: „Od vas Cigana, bre, ne može da se živi. Hitler vas nije ubio, ali ja hoću. Da vas nema, mi policajci ne bismo imali posla“. Bilo je strašno. Šta god da se desi, uvek je najlakše okriviti Roma - kaže Nikolić.

Policajac prokockao pare pokojnikaJovan Maksić iz Bačkog Jarka, šef uviđajne ekipe Odeljenja kriminalističke policije u Novom Sadu, uhapšen je zbog sumnje da je ukrao 33.097 evra, koje je našao prilikom uviđaja ubistva Imrea Pala u Baču!- Nakon što su osumnjičeni za ubistvo uhapšeni, napravljen je nov uviđaj u pomoćnoj prostoriji u dvorištu porodične kuće Imrea Pala. Tad je nađena veća količina oružja u ilegalnom posedu i torbica sa 33.097 evra - kaže izvor Kurira.Maksić je torbicu s parama doneo u novosadsku policiju, a kad se javila rođaka ubijenog kako bi preuzela novac koji joj je Pale ostavio testamentom, para nije bilo.- Utvrđeno je da je Maksić zloupotrebio nađene pare i da ga je, navodno, prokockao - kaže naš sagovornik.Maksiću je posle hapšenja određen pritvor do 30 dana, koji mu je pet dana kasnije ukinut jer je krivično vanraspravno veće usvojilo žalbu njegovih advokata.

Lik iz filma

KO JE ZLI PORUČNIKU istoimenom filmu iz 1992. godine Harvi Kajtel igra ulogu zlog poručnika, koji pred očima kolega pokušava da ukrade kokain. Sklon je korupciji, narkomaniji, nemoralu i kocki, a s lokalnim dilerima trguje drogom. Devojke zaustavljene zbog prebrze vožnje seksualno napastvuje, a kao i Jovana Maksića iz Novog Sada, loše procene u sportskim opkladama uvalile su ga u dug od 30.000 dolara!

Alibi

BIO U STANICI POLICIJETog dana kad je ubijen Imre Pal ja sam bio u Sremskoj Mitrovici, i to u policijskoj stanici, gde sam overavao dokumenta za kupljeni automobil. Nemam nikakve veze sa zločinom. Da li je moj otac umešan u ubistvo, ja to ne znam. Otkad je uhapšen, nisam imao priliku da progovorim s njim. Ako je kriv, neka odgovara - kaže Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track