PLJAČKA 800.000 EVRA: Izricanje presude 16.decembra 2013!
Foto: Nemanja Pančić

Apelacioni sud ukinuo oslobađajuću presudu

PLJAČKA 800.000 EVRA: Izricanje presude 16.decembra 2013!

Crna Hronika -
Na ročištu, svedočila su tri svedoka, koji su svojim izjavama pružili alibi jednom od optuženih - Milanu Mrviću, budući da je on, prema njihovim rečima, u vreme pljačke bio sa njima

BEOGRAD - Presuda zemunskoj ekipi, specijalizovanoj za oružane pljačke, koja je okrivljena za pljačku konvoja firme "Sekjuritas servis", 10. marta prošle godine u Ustaničkoj ulici, kada je oteto oko 800.000 evra, trebalo bi da bude doneta 16. decembra.

Na današnjem ročištu, svedočila su tri svedoka, koji su svojim izjavama pružili alibi jednom od optuženih - Milanu Mrviću, budući da je on, prema njihovim rečima, u vreme pljačke bio sa njima.

Predsednik sudskog veća sudija Milan Londrović je, prethodno, zbog izostanka okrivljenog Miloša Markovića, privremeno razdvojio postupak u odnosu na odsutnog, kako bi veće moglo da sasluša predložene svedoke i veštaka iz službe za specijalne istražne metode.

Viši sud u Beogradu prošle godine oslobodio je optužene za ovu "pljačku veka", posle čega je, po uloženoj žalbi odbrane, Apelacioni sud ukinuo oslobađajuću presudu zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka, budući da su o odlučnim činjenicama nedostajali jasni razlozi, i naložio ponovno suđenje.

Banda pljačkaša, koju su prema optužnici činili Uroš Petrović, Nenad Kurilo, Bogdan Restović, Ivan Jurek, Miloš Marković, Petar Obradović, Boris Polić, Nenad Grčić, Senad Denaij, Milan Mrvić i Aleksandar Bulajić, svi iz Beograda, presrela je 10. marta na početku Ustaničke ulice, u blizini Specijalnog suda ali i Hitne pomoći, dva vozila firme "Sekjuritas" i otela pet džakova novca.

Posle prepada razbojnici su pobegli u dva "audija A8", koje su zapalili u tunelu železničke stanice Prokop kako bi prikrili tragove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja