PRILUŽJE: Krava aktivirala nagaznu minu!
Foto: KURIR

Eksplozija napravila veliki krater

PRILUŽJE: Krava aktivirala nagaznu minu!

Crna Hronika -
Detonacija je bila jaka, a geleri se mogu naći u u blizini svlačionice fudbalskog stadiona i ispred policijske stanice

PRILUŽJE - U blizini policijske stanice i fudbalskog stadiona u Prilužju u subotu je eksplodirala nagazna mina koju je aktivirala krava.

Nekadašnji predsednik opštine Vučitrn Zoran Rakić za Radio KIM je kazao da je kosovska policija obavila uviđaj i naglasio da još uvek nema detaljnijih informacija o kakvoj nagaznoj mini je reč.

Detonacija je bila jaka, a geleri se mogu naći u u blizini svlačionice fudbalskog stadiona i ispred policijske stanice. Od siline eksplozije napravljen je veliki krater”, kazao je Rakić.

Rakić je izrazio zabrinutost za bezbednost Srba koji žive u ovom selu.

“Prema našim saznanjima, mina nije mogla biti od ranije zato što smo mi kao opština vršili rekonstrukciju stadiona, ali i izmeštanje policijske stanice u cilju obezbeđivanja dela puta kojim se svakodnevno kreću Albanci. Strahujemo zato što se to desilo pored policijske stanice, a sutra se to može desiti i u nečijem dvorištu”, kazao je Rakić.

Rakić apeluje na Policiju Kosova da rasvetli ovaj slučaj, kako se to ne bi ponovilo u blizini dece. Iako smo pokušali da u Policiji Kosova saznamo više detalja o ovom slučaju, do trenutka objavljivanja vesti nismo uspeli da dobijemo izjavu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja