Televizor ubio starca u Nišu!

Penzioner stradao u požaru

Televizor ubio starca u Nišu!

Crna Hronika -
Petar Stojanović (70) ugušio se u požaru koji je izbio kada mu je u kući iznenada eksplodirao TV aparat. Nesrećni čovek je nedavno preuzeo televizor s popravke

NIŠ - Sam gasio vatru!Nišlija Petar Stojanović (70) ugušio se u požaru koji je izazvao neispravni televizor! Nesrećni čovek uspeo je da aparat koji je iznenada eksplodirao i izazvao požar izbaci iz kuće, ali je stradao dok je pokušavao da ugasi vatru u stanu. Televizor koji je izazvao tragediju pre nekoliko meseci je bio u servisu, pa se ne isključuje mogućnost da se zapalio zbog nestručne popravke.Puklo u prizemljuSvastika stradalog čoveka Negrica Dedić kaže da je televizor goreo kao buktinja.- Živim na spratu kuće u kojoj je stanovao Petar, pa sam dobro čula da je nešto puklo u prizemlju. Pogledala sam kroz prozor i videla televizor kako gori u dvorištu, ceo je bio u plamenu! Petar mi je doviknuo: „Zapalio mi se televizor, zovi vatrogasce“. Trebalo mi je malo vremena da ih dobijem, a za to vreme vatra se sve više širila! Plameni jezičci dosezali su do mog sprata, sve je bilo u dimu, nisam mogla da izađem iz kuće! Pozvala sam Petra kroz prozor da mu kažem da vatrogasci stižu, ali se nije odazvao. Verovatno je već tad bio mrtav - priča očajna žena.Petrov sin Predrag kaže da je njegov otac pokušao sam da ugasi požar i da ga je to koštalo života!- Bio je toliko priseban da je čak uspeo da zapaljeni televizor, koji nije bio nimalo lak, izbaci u dvorište. Nažalost, pokušao je sam da ugasi požar koji se širio velikom brzinom. Našli smo petnaestak peškira koje je kvasio u nameri da njima ugasi plamen. Vatrogasci su njegovo telo našli u kupatilu, voda kojom je gasio vatru i dalje je tekla s česme. Nisu mi dozvolili da uđem, jedan od vatrogasaca mi je kazao: „Sinko, nema ništa od njega.“ Kad su ga izneli, video sam da nema nijednu opekotinu, pa je jasno da je uzrok smrti gušenje - rekao je ožalošćeni Predrag.TV kupljen pre 10 godinaOn kaže da je sve u kući izgorelo, što dokazuje da se vatra širila velikom brzinom.- Izgorelo je kompletno pokućstvo, uređaji, zidovi, prozori, plafon je pao... Otac nije imao nikakvu šansu da se izbori s vatrom. Nažalost, nije odustao - kaže sin nastradalog.Televizor marke „neo“, koji je izazvao tragediju, Petar je kupio pre desetak godina.- Pre nekoliko meseci se pokvario, pa je bio na popravci. Otac ga dugo nije ni uključivao. Potpuno je izgoreo, pa je teško utvrditi kako se zapalio - rekao je Stojanović.

Pokušao sam da ugasi vatru... Petar Stojanović
Pokušao sam da ugasi vatru... Petar Stojanović

Vitalni staracSIN PREDRAG: OTAC JE BIO ZDRAVPredrag isključuje mogućnost da mu je otac umro prirodnom smrću.- Nije bolovao ni od kakve ozbiljnije bolesti iako je imao 70 godina. Bio je izuzetno vitalan čovek, verujem da bi mnogo poživeo da ga nije zadesila ova nesreća - kaže Predrag.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track