NASILNIČKA VOŽNJA: Krkobabićev vozač divljao audijem Nemanjinom!
Foto: Nebojša Mandić

Četiri prekršaja ispred Vlade Srbije

NASILNIČKA VOŽNJA: Krkobabićev vozač divljao audijem Nemanjinom!

Crna Hronika -
Na osnovu snimaka kamera na uglu Nemanjine i Ulice kneza Miloša utvrđen je registracioni broj “audija A6” koji pripada ministarstvu Jovana Krkobabića, ali on u trenutku prekršaja nije bio u automobilu

BEOGRAD - Automobil “audi A6” koji za samo 20 sekundi pravi čak četiri prekršaja ispred Vlade Srbije pripada Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike.

U vozilu u trenutku prolaska kroz crveno i nedozvoljenog skretanja iz kontrasmera tramvajskih šina nije bio potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić.

Na osnovu snimaka kamera na uglu Nemanjine i Ulice kneza Miloša utvrđen je registracioni broj “audija A6”, kojim su 15. novembra za samo 20 sekundi napravljena čak četiri teška saobraćajna prekršaja.

- Vozilo pripada ministarstvu Jovana Krkobabića, ali on u trenutku prekršaja nije bio u automobilu, jer se poslednjih dana nije ni pojavljivao na poslu. Sada je na Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike da utvrdi koji je od zaposlenih vozača mogao da bude u automobilu i gde je išao, kao i zbog čega je napravio toliko prekršaja - kaže izvor iz Vlade Srbije.

U Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike potvrđuju da se identičnim automobilom vozi ministar Krkobabić, ali tvrde da automobil sa snimka nije vozilo ovog ministarstva.- To nije automobil našeg ministra. Tačno je da se istim “audijem” vozi Krkobabić, ali ovo nije taj, utvrdili smo proverama - kažu u ovom ministarstvu, ne otkrivajući detalje provera, uz opasku da ne znaju kom ministarstvu pripada sporan “audi”.Damir Okanović iz Komiteta za saobraćaj kaže da je lako utvrditi ko je bio za volanom.- Dovoljno je pregledati snimak kamera sa parkinga i lako se može videti koji je vozač ušao u vozilo. Identitet vozača se lako može utvrditi i uvidom u dnevne rasporede Ministarstva, odnosno ko je kada bio na poslu i ko je u to vreme mogao da napravi toliko prekršaja - ističe Okanović.Ponašanje vozača Vlade u centru Beograda, prema Zakonu o saobraćaju, smatra se nasilničkom vožnjom iako je upalio crveno-plavu rotaciju. Zbog ovog prekršaja vozaču je zaprećena kazna od 30 do 60 dana zatvora, dozvola mu se oduzima na devet meseci i u nju se upisuje čak 15 kaznenih poena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track