CECA PRED SUDOM: Sa Bojovićem me upoznao Arkan, sa njim se nisam nikada družila!
Foto: Zorana Jevtić

Svedočila 10 minuta

CECA PRED SUDOM: Sa Bojovićem me upoznao Arkan, sa njim se nisam nikada družila!

Crna Hronika -
Nikada se nismo družili niti provodili vreme. Željko je bio jako blizak sa ocem Luke Bojovića, a Luku je tretirao kao mladog momka, rekla je Ražnatovićeva

BEOGRAD - Folk pevačica Svetlana Ceca Ražnatović svedočila je 10 minuta danas pred Specijalnim sudom u Beogradu na suđenju Luki Bojoviću i pripadnicima zemunskog klana optuženim za više ubistava i pokusaja ubistava i kao svedok odbrane izjavila, da je Bojovića upoznala preko svog supruga, ali da ne zna ništa o ubistvima za koja se optuženi terete.

Cecino ispitivanje trajalo je desetak minuta, dok je prethodno gotovo tri sata čekala da svedočenje završe Aleksandar Batanković i Ana Simić.

Ražnatovićeva je rekla da je Bojovića upoznala preko svog muža Željka kada je optuženi imao 20 godina i da je bio pripadnik njegove Srpske dobrovoljačke garde (Arkanovi tigrovi), napominjući da se nikada nije sa Bojovićem družila.

"Nikada se nismo družili niti provodili vreme. Željko je bio jako blizak sa ocem Luke Bojovića, a Luku je tretirao kao mladog momka", rekla je Ražnatovićeva.

Navodeći da ne zna ništa o ubistvu Jeftovića, pevačica je istakla da on nije imao nikakve veze sa transferom fudbalera "Obilića" Nikole Lazetića u turski "Fenerbahče" kako su pojedini svedoci to ranije naveli.

Ona je kao svedok odbrane saslušana oko okolnosti ubistva Branka Jeftovića Jorge 2004. godine.

Ražnatovićeva je u specijalnu sudnicu Okružnog zatvora u Beogradu, u kojoj je iz bezbednosnih razloga održano suđnje, stigla u 09 i 25 časova u pratnji svog advokata Miše Petrovskog, a zatvorski kompleks je napustila oko 12 i 50. Zbog ovog ispitivanja na koje je bila pozvana pod pretnjom privođenja jer je već dva puta izostala, Ražnatovićeva jutros nije došla u Prvi osnovni sud gde je trebalo da se održi suđenje njoj i nenom zetu Predragu Ocokoljiću za nasilničko ponašanje prema direktoru FK Mladi proleter Aleksandru Olareviću.

Suđenje Bojoviću i drugima je nastavljeno saslušanjem drugih pozvanih svedoka.

Bojović, Vladimir Milisavljević Budala, Miloš Simović i Sretko Kalinić u ovom procesu terete se za ubistvo Branka Jeftovića Jorge 2004. godine i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka iste godine, kada su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

Bojović i Milisavljević su posle višegodišnjeg bekstva uhapseni prošle godine u februaru u Valensiji i od tad su u ekstradicionom pritvoru u Španiji gde čekaju izručenje Srbiji.Španske vlasti odobrile su njihovu ekstradiciju, ali će biti izručeni nakon što se okonča postupak koji se protiv njih vodi u toj zemlji zbog više krivičnih dela.Na početku suđenja u oktobru 2010. godine, Kalinić je priznao krivicu za ubistvo Jeftovića i povezao Bojovića sa krivičnim delima koja mu se stavljaju na teret.

Na optuženičkog klupi nalaze se samo Kalinić i Simović.Prema optuznici tužilaštva za organizovani kriminal, Luka Bojović je u martu 2003. godine nakon ubistva Dušana Spasojevića preuzeo rukovođenje "zemunskim klanom".Kako se navodi u optužnici, Bojović je odbeglim "zemuncima" pomagao pri skrivanju, obezbeđivao im novac, lažna dokumenta i mesta stanovanja, a oni su zauzvrat izvršavali njegove naloge, među kojima je i niz ubistava.

Milisavljević je u odsustvu osuđen na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića, dok je za krivična dela koja je izvršio kao pripadnik "zemunskog klana" dobio 40 godina zatvora.Osim ove optužnice, Bojović je pravosnažno osuđen na 15 meseci zatvora zbog nedozvoljenog nošenja oružja i falsifikovanih isprava.

Podsetimo suđenje folk pevačici Svetlani Ceci Ražnatović i njenom zetu Predragu Ocokoljiću zbog optužbi da su pretili direktoru FK "Mladi proleter" Aleksandru Olareviću 2007. godine je odloženo jer je poznata folkerka otišla da svedoči na suđenje Luki Bojoviću i drugim članovima Zemunskog klana, koje je zakazano u isto vreme.

Ceca bi na suđenju Luki Bojoviću trebalo da svedoči o okolnostima ubistva Branka Jevtovića Jorge, a ispred Okružnog zatvora pojavila se u 9.25 sati.Inače, ona je već dva puta nije pojavila na tom suđenja, pa je prvi put kažnjena sa 50.000 dinara, a u septembru je svoj izostanak opravdala bolešću.

Na suđenje za nasilničko ponašanje prema Olareviću došao je Cecin zet Predrag Ocokoljić u pratnji advokatice.Ispred sudnice došlo je i desetak fanova Ražnatovićeve, ali su oni razočarani napustili Palatu pravde kada su saznali da se pevačica neće pojaviti u sudu.

Ceca se nije pojavila ni na prošlom suđenju u procesu u kojem je optužena za nasilničko ponašanje prema Aleksandru Olareviću 19.septembra, a svoj izostanak je opravdala bolešću. Njen branilac Goran Petronijević rekao je tada sudiji da se Ražnatovićeva ne oseća dobro, da je malaksala i da ne može da stoji na nogama, zbog čega je smeštena u jednu medicinsku ustanovu.

Sud je naložio Ražnjatovićevoj odbrani da mu dostavi medicinsku dokumentaciju o razlogu izostanka.Na suđenju Ražnatovićeva i Ocokoljić treba da se izjasne o preciziranoj optužnici protiv njih u pogledu činjeničnog stanja. Tužilaštvo u optužnici nije menjalo kvalifikaciju krivičnog dela tako da se Ražnatovićeva i Ocokoljić i dalje terete za krivično delo nasilničko ponašanje, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.Krajem marta tužilaštvo je odbilo njihov predlog da se slučaj reše oportunitetom, odnosno da odustane od optužbi i im odredi visinu novčanog iznosa koji bi trebalo da uplate u humanitarne svrhe. Ražnatovićka i Ocokoljić su na početku suđenja u decembru 2011. negirali da su pretili Olareviću i da je između njih došlo do bilo kakvog fizičkog obračuna. Olarević je rekao da ne želi da krivično goni pevačicu i da ne želi odštetu za "lake telesne povrede", koje tvrdi da je zadobio od Ocokoljićevog šamara ističući da mu je žao što je do incidenta ikada došlo.

Optužnim predlogom Prvog osnovnog javnog tužilaštva, folk pevačici i Ocokoljiću se na teret stavlja da su 18. juna 2007. godine, ispred upravne zgrade FK "Mladi proleter", grubo vređali, a potom i naneli lake telesne povrede Olareviću, direktoru kluba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track