AFERA ŽITO: Uvačeku mesec dana pritvora, ostali se brane sa slobode!

Specijalni sud

AFERA ŽITO: Uvačeku mesec dana pritvora, ostali se brane sa slobode!

Crna Hronika -
Sudija za prethodni postupak na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal Uvačeku odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva, da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke i da bi mogao da ponovi krivično delo

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Mihailu Uvačeku, načelniku odeljenja u Centru za prehrambene proizvode Republičke direkcije za robne rezerve u Novom Sadu koji je osumnjičen za malverzacije sa skladištenjem žita, dok se ostali u tom slučaju brane sa slobode.

Portparol suda Dušica Ristić rekla je da je sudija za prethodni postupak na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal Uvačeku odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva, da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke i da bi mogao da ponovi krivično delo.

Zaposlenom u preduzeću "Jugoinspekt" Siniši Kozlinu i šefu odseka u odeljenju centra Republičke direkcije za robne rezerve u Novom Sadu Jeleni Drobnjak sudija je odredio meru zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa oštećenima i svedocima, dodala je Ristić.

U tom postupku su osumnjičeni i sudski veštak Staša Savković i Angelina Strilić, ali za njih tužilaštvo nije tražilo pritvor ni meru.Protiv pomenutih osumnjičenih, kao i protiv još dva lica koja nisu pronađena na poznatim adresama stanovanja, policija je u petak tužilaštvu podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da su u od 2005. do 2012. godine omogućili prisvajanje merkantilne pšenice u količini od 11.000 tona i kukuruza od 10.500 tona uskladištenih u dva privatna preduzeća u Somboru.

Prema navodima u prijavi prisvajanjem robe na skladištenju pribavljena je protivpravna imovinska korist od preko pet miliona evra, a za isti iznos je oštećena i Republička direkcija za robne rezerve.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track