NESREĆE: Tri lovca poginula u razmaku od 10 sati!
Foto: Shutterstock

U lovištima kod Čačka, Bojnika i Vranja

NESREĆE: Tri lovca poginula u razmaku od 10 sati!

Crna Hronika -
U nedelju ujutru poginuli D. T. (51) i Stevan S. (60), a tokom popodneva tragično nastradao Predrag Trajković Garinča

VRANJE - Crna serija!Tri lovca poginula su u razmaku od 10 sati na tri različita lovišta u Srbiji! Najpre je u nedelju ujutru stradao D. T. (51) u Gornjoj Gorevnici kod Čačka kad je njegova lovačka puška slučajno opalila dok se kretao šibljem. Nekoliko sati kasnije, oko 11.30, u lovu je poginuo i Stevan S. (60) u selu Plavce kod Bojnika kad ga je prijatelj i iskusan lovac Dobrivoje P. (69) slučajno pogodio u grudi iz lovačke puške.Razneo sebi glavuCrna serija stradanja nastavljena je oko 18 časova, kad se Predrag Trajković Garinča (34) iz Vranja slučajno ubio tokom povratka iz lova.- Predrag se sa grupom lovaca kolima vraćao kući. Nesreća se dogodila na putu Vranje-Barelić kod sela Gornje Punoševce. Trajković je držao pušku pored sedišta uspravljenu između nogu. U jednom trenutku začuo se pucanj, koji ga je pogodio direktno u glavu - kaže Predragov kolega.Kako saznajemo, uzrok ove tragedije najverovatnije je lovčeva nepažnja, jer je, kako se sumnja, Trajković zaspao u vozilu s puškom okrenutom ka sebi.- Prizor u kolima bio je užasan. Metak je Predragu razneo glavu, zbog čega mu nije bilo spasa. Lekari su pokušali reanimaciju, ali su, nažalost, samo mogli da konstatuju smrt - kaže jedan od očevidaca nesreće.Predrag Trajković bio je iskusan lovac, a član lovačkog udruženja Fazan bio je više od pet godina.- Ovo je velika tragedija, koja će, nažalost, biti nauk ostalim lovcima da se oružjem ne igra i ne radi ovako. Po zakonu, trebalo je da svi lovci nakon lova isprazne oružje i spakuju ga u futrole - kaže naš izvor iz Uprave lovišta.Iz Uprave lovišta kažu da će vozač automobila u kojem je došlo do nesreće morati da snosi posledice.Vozačeva krivica- Vozač nije smeo da dozvoli da lovci nakon završenog lova s mecima u cevi uđu u automobile i zato će odgovarati - kaže naš izvor iz Uprave lovišta.

Tragedija... Predrag Trajković
Tragedija... Predrag Trajković

Lovčeva suprugaSUMNJAM DA JE PUŠKA SAMA OPALILASanja Trajković, supruga nastradalog Predraga, kaže da ne veruje u priču da je puška sama opalila i raznela glavu njenom suprugu.- To je van svake pameti. Videla sam Predragov leš i tragovi metka uopšte ne idu s donje strane glave. Metak bi ga pogodio u bradu ili u lice da je puška sama opalila, ali njemu je lice netaknuto. Takođe, čudno je to što niko od ljudi u kolima nije povređen. Čekam nalaze obdukcije i videćemo šta ćemo dalje. Predrag se 10 godina bavio lovom i nemoguće je da ovako pogine - kaže Sanja, koja je sad samohrana majka devojčice (9) i bebe od 40 dana.

HronologijaCRNA NEDELJA- 9.30 - Nađeno telo D. T. (51) u Gornjoj Gorevnici kod Čačka. Pretpostavlja se da mu je puška slučajno opalila- 11.30 - Stevan S. (60) poginuo u selu Plavce kod Bojnika kad ga je slučajno pogodio prijatelj Dobrivoje P. (69)- 18.00 - Predrag Trajković Garinča (34) iz Vranja slučajno se ubio u kolima dok se vraćao kući iz lova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track