UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE: Svirepo mučenje životinja u Vršcu!
Foto: Prihvatilište Za Pse Vršac

Zlostavljanje sve učestalije

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE: Svirepo mučenje životinja u Vršcu!

Crna Hronika -
Pre nekoliko dana nađeno mlado štene zlatnog retrivera, vezano za drvo u jednoj ulici u Vršcu, ali tako da nije moglo ni da sedi ni da leži

BEOGRAD - U proteklih mesec dana zlostavljanju životinja u Vršcu nema kraja. Pored toga što su radnici Prihvatilišta za pse Vršac pronašli štene kome su odsečene uši i rep i koje je, nažalost uginulo, skoro svakodnevno se suočavaju sa novim vidom mučenja i zlostavljanja životinja.

Štene je uginulo od silnih posledica, i nije moglo da se spasi - kaže Snežana Mikulić, iz Prihvatilišta za pse u Vršcu, i dodaje kako je počinilac poznat i protiv njega je podnešena krivična prijava.

Prema njenim rečima, malo posle toga otrovan je još jedan pas, a samo nedelju dana nakon toga pronašli su mužjaka i ženku, koje je neko ostavio na gradskom jezeru vezane lancima za drveće, bez hrane i vode.

Foto Prihvatilište za pse vršac
Foto Prihvatilište za pse vršac

- Šarplaninci su bili izgladneli, ličili su maltene na leševe, a za njih nam je rekao čovek koji ih je slučajno video - kaže Mikulićeva. Par dana posle toga Prihvatilištu je stigao poziv iz naselja Hemograd i rečeno je da je pronađen mladi pas na dnu praznog kontejnera.

- Nije mogao da izađe, a oko vrata je imao živu ranu, i još se oporavlja kod nas - priča Mikulićeva, i napominje kako se često dešavaju slične stvari, pa je i pre nekoliko dana nađeno mlado štene zlatnog retrivera, vezano za drvo u jednoj ulici u Vršcu, ali tako da nije moglo ni da sedi ni da leži.

- To je bilo poslednje, u ulici u gradu, a slučajni prolaznik nas je nazvao. I taj pas se još oporavlja kod nas - priča Snežana Mikulić, i apeluje na sve koji mogu da preduzmu nešto po tom pitanju, jer policija ne preduzima ništa dok nema svedoke i konkretne dokaze.

Slike ostalih mučenih životinja možete pogledati OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track