KARAMBOL: Auto odvalio semafor i srušio ga na pešaka!
Foto: Bogdan Vranješević

Nesvakidašnja saobraćajna nesreća u Kragujevcu

KARAMBOL: Auto odvalio semafor i srušio ga na pešaka!

Crna Hronika -
Opasno Dragoslavu M. (55), koji je stajao na pešačkom ostrvu, stub semafora polomio nogu. „Astra“ se nakon udarca prevrnula, ali je vozač V. M. ostao nepovređen
1 / 6 Foto: Bogdan Vranješević

KRAGUJEVAC - Kriv vozač „juga“!Dragoslav M. (55) iz Kragujevca teško je povređen juče ujutro kad je na njega pao semafor! Nesvakidašnja nesreća dogodila se na raskrsnici Lepeničkog bulevara i Ulice kralja Petra I kad je vozač „opel astre“, u pokušaju da izbegne „jugo“ koji je izleteo ispred njega, udario u semafor, koji je pao na nesrećnog Dragoslava i polomio mu nogu! Nakon udarca u stub svetlosne signalizacije, „opel astra“ se prevrnula na krov, ali je vozač V. M. srećom ostao nepovređen.Aktivirali se jastuciKako je utvrđeno na uviđaju, nesreću u jednom od najprometnijih kragujevačkih bulevara skrivio je vozač „juga“ D. S. (61).- D. S. je „jugom“ ušao u Lepenički bulevar iz Ulice kralja Petra I iako mu je na semaforu bilo crveno. Da bi eskivirao „juga“, V. M. je „astrom“ instinktivno skrenuo ulevo i zakucao se u semafor, a od siline udarca „astra“ se prevrnula. Srećom po vozača, vazdušni jastuci su se otvorili, pa je prošao bez povreda. Nažalost, semafor je pao na Dragoslava, koji je na pešačkom ostrvu čekao da pređe ulicu - objašnjava za Kurir izvor iz kragujevačke saobraćajne policije. U tom trenutku na mestu udesa bilo je mnogo ljudi, pa su pukom srećom izbegnute teže posledice.- Još sam zbunjena, ne shvatam kako je došlo do ovolikog haosa. Sećam se bučne lomljave, kola koja su se u trenu prevrnula na bok, pa na krov, i jadnog čoveka na pešačkom prelazu koji je neartikulisano ciknuo dok je padao - kaže očevidac nesreće Nataša Vulović i dodaje:- Vozači su naglo kočili i izletali iz svojih automobila da bi pomogli, a pritrčavali su i prolaznici. Neki momci su skinuli semafor sa čoveka koji je ležao i jaukao od bolova, a ostali su prišli prevrnutom autu iz kojeg je vozač, sav zatrpan vazdušnim jastucima, poručio da je dobro.Podneta krivičnaNa mesto udesa veoma brzo izašle su dve ekipe Hitne pomoći, kao i dva vozila Vatrogasno-spasilačke brigade. U kragujevačkoj policiji nam je rečeno da će protiv D. S. biti podneta krivična prijava zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja.

Klinički centarPEŠAK VAN ŽIVOTNE OPASNOSTIDragoslav M. brzo je prevezen u bolnicu.- Povređeni pešak Dragoslav M. primljen je na intenzivnu negu Urgentnog centra s težim prelomom leve potkolenice, nagnječenjem karlice i lakšim površinskim povredama glave. U stabilnom je stanju, van životne opasnosti i komunicira s okolinom - rekla je za Kurir Vanja Đorđević, portparolka Kliničkog centra Kragujevac.

Nesreća na okretnici u Padinskoj skeliPEŠAKA PRIKLJEŠTILA DVA AUTOBUSAV. V. (22) povređen je juče oko 6.45, kad su ga prignječila dva autobusa na okretnici autobusa 101 u Padinskoj skeli.- Mladić je zadobio tupe povrede glave i modrice po licu, a žalio se i na bol u karlici i ramenu. U svesnom stanju prevezen je u Urgentni centar - rekla je Nada Macura.Do nesreće je došlo kad je V. V. prolazio između autobusa.- Jedno vozilo je bilo parkirano, a drugo je ulazilo u stanicu. U tom trenutku mladić je prolazio između njih. Autobus koji je nailazio nije mogao da ukoči i pritisnuo je pešaka na drugi autobus - kaže naš izvor, i dodaje:- Moguće je da je autobus proklizao zbog poledice ili je u pitanju kvar. Vozilo je poslato na vanredni tehnički pregled - kažu iz GSP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja