FIDU PONOVO PROPALA NAGODBA: Suđenje počinje 9.decembra!

Nije sklopljen dogovor sa tužilaštvom

FIDU PONOVO PROPALA NAGODBA: Suđenje počinje 9.decembra!

Crna Hronika -
Više tužilaštvo je Filipoviću nudilo četiri i po godine zatvora, u zamenu za sporazumno priznanje krivice, ali njegova odbrana na to nije pristala, insistirajući da maksimalna kazna bude tri godine

BEOGRAD - Branko Filipović Fido, osumnjičen da je 18. maja u svom restoranu „Kafanica“ u Košutnjaku izbo nožem predsednika Košarkaškog kluba Partizan Predraga Danilovića (43), ponovo nije sklopio dogovor o priznanju krivice sa tužilaštvom.

Pošto nagodba nije uspela, suđenje Filipoviću će početi 9. decembra u Višem sudu u Beogradu.

„Stranke nisu postigle dogovor. Filipović je hteo nagodbu kako se ne bi povlačio po sudu jer je 15 godina bio prijatelj sa Danilovićem, koga je izbo u teškoj fazi pijanstva, posle kraće svađe. Međutim, sada je odlučan da ide na suđenje“, rekao je izvor iz Palate pravde.Kako saznajemo, Više tužilaštvo je Filipoviću nudilo četiri i po godine zatvora, u zamenu za sporazumno priznanje krivice, ali njegova odbrana na to nije pristala, insistirajući da maksimalna kazna bude tri godine.

Zaprećena kazna je od pet do 15 godina zatvora. Filipoviću, koji je izrazio kajanje, ponovo je pre nekoliko dana produžen pritvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track