SARAJEVO: Svedok od sudije tražio na zajam 100 maraka!

Za rubriku verovali ili ne

SARAJEVO: Svedok od sudije tražio na zajam 100 maraka!

Crna Hronika -
Na sveopšte iznenađenje prisutnih, svedok Arif Alukić inače penzionisani policajac je sudiji ipak zatražio 100 maraka na zajam, jer je čuo na televiziji da će penzije opet kasniti

SARAJEVO - U Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno je u petak suđenje za ubistvo Cvijana Radića 1997. godine u Bihaću, za koje se terete Asmir Bakrač (43), Husein Kunić (41), Fuad Poprženović (56), Halid Velagić (63), Ejub Ikić (58) i Izet Šahinović (45).

Kao svedok pojavio se Arif Alukić, penzionisani policajac iz Bosanske Krupe, koji je dao svoj iskaz, a na kraju svedočenja čak od sudije zatražio dam u pozajmi 100 konvertibilnih maraka.

U toku svedočenja Besima Derviševića u sudnicu je ponovo ušao prethodni svedok Alukić tražeći da se obrati Sudu. Sudija Husein Delalić mu je to dozvolio.

- Nisam zadovoljan vašim odnosom prema meni. Nisam obeštećen. Pozajmio sam 100 maraka da dođem u Sarajevo, a vaše računovodstvo mi kaže da nema para za moje troškove te da čekam šest meseci - uzbuđeno je rekao penzioner.

Sudija Delalić mu je pojasnio da on nema utjecaj na to te da mu jedino on može pozajmiti 100 maraka. Na sveopšte iznenađenje prisutnih, svedok je sudiji ipak zatražio 100 maraka na zajam, jer je čuo na televiziji da će penzije opet kasniti.

- Nažalost, neću Vam pozajmiti novac - odgovorio mu je Delalić, nakon čega je svedok mrzovoljno napustio sudnicu.

Nakon što se sudska publika od srca nasmejala ovoj sceni, za reč se javio Ilijaz Midžić, advokat prvooptuženog Bakrača i Kunića. Midžić se u ime svih branilaca požalio da od Suda nisu dobili ni fening otkako brane ove klijente po službenoj dužnosti.

- Išao sam kod predsjednika Suda. On mi je kazao da ste napravili predračun za ovaj predmet od 200.000 maraka, ali da čeka premijera Kantona da se vrati iz Amerike - kazao je Midžić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja