NEMAŠTINA: I prodavnice polovne robe na meti pljačkaša!
Foto: Carina

Kradu sve od košulja do gaća

NEMAŠTINA: I prodavnice polovne robe na meti pljačkaša!

Crna Hronika -
Radnici sekond hend prodavnica oko tvrđavske pijace kažu da je krađa intenzivirana pre nekoliko meseci. Oni navode da se to ranije nije dešavalo, ali sada je skoro svakodnevna pojava

NIŠ - U prodavnicama polovne robe u Nišu najčešće se kradu košulje, pantalone, a ima slučajeva gde su prodavci beležili i manjak brushaltera, pa i muških gaća.

Radnici „second hand“ prodavnica oko tvrđavske pijace kažu da je krađa intenzivirana pre nekoliko meseci. Oni navode da se to ranije nije dešavalo, ali sada je skoro svakodnevna pojava.

- U 95 odsto slučajeva se radi o ženama koje su uostalom i naši najčešći kupci. Ranije nismo obraćali pažnju na torbe i cegere s kojima ulaze, a sada gledamo da ne uđu s polupraznom torbom, a pokušaju da izađu sa punom – kaže jedan od prodavaca.Oni dodaju da se retko događa da žena sama skine s police komad odeće i strpa ga u torbu.

- To obično rade tako što uzmu dve, tri, pa i pet košulja i odu da ih probaju u kabini. Iz kabine brzo izlaze i kače košulje na ofingere. Sve zakače lepo, ali jedna fali. Tu košulju je „gospođa“ obukla i prikrila reverom svoje jakne ili drugog komada odeće. Ima i štoseva gde nas jedna žena pozove da nešto pita u jednom delu prodavnice, a druga osoba stavlja u torbu i odlazi. Svega i svačega tu ima. „Second hand“ prodavnice nisu klasične, tako da su ovakve pojave češće -pričaju radnici.

Letnja roba se na primer mnogo i lakše krade od zimske, navode oni, a pamte slučaj kada je jedna osoba ukrala kožni mantil.

- Skidala je jakne i kožne mantile, isprobavala skoro pola sata. To je fina žena, otmenih manira, ali kada je vraćala jakne, na jednu vešalicu je stavljala dve. Pomislila sam, nema veze, posle ću ja to da sredim. Na kraju je kupila sebi jednu bluzu i za sina farmerice u ukupnoj ceni od 400 dinara. Kada sam sređivala te jakne koje je ona kao složila, vidim da ga fantastičan dugi tamno zeleni mantil nema, a znam da ga je ona probala. Tad je bilo kasno - kaže jedna od radnica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track