Najnovije vesti

NIŠ: Uhapšen direktor Udruženja privrednika i zanatlija Niša
Foto: Rtv5

Zloupotreba položaja

NIŠ: Uhapšen direktor Udruženja privrednika i zanatlija Niša

Crna Hronika
00:06h
Prostor izdao po znatno nižoj ceni od one koju propisuje odluka o poslovnom prostoru grada Niša

NIŠ - Niška policija uhapsila je izvršnog direktora Udruženja privrednika i zanatlija Niša Blagoja S. zbog sumnje da je zloupotrebio položaj odgovornog lica i falsifikovao službene isprave.

Policija sumnja da je Blagoje S. pre tri godine zaključio Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa odgovornim licem Diskoteke "Studio" DOO u Nišu Vesnom A. o davanju u zakup 500 kvadratnih metara prostora, bez saglasnosti grada Niša kao vlasnika imovine.

Policija je navela da je on prostor izdao po znatno nižoj ceni od one koju propisuje odluka o poslovnom prostoru grada Niša. Tako je u periodu od 1. januara 2011. do 30. septembra 2013. ostvario korist Udruženju u iznosu od 5,5 miliona dinara i omogućio pravnom licu "Studio" da obavljanje delatnost ostvari imovinsku korist u iznosu od 6,1 miliona dinara.

Odgovorno lice Diskoteke "Studio", Vesna A. uhapšena je avgusta ove godine zbog utaje poreza i osuđena na četiri godine zatviora i novčanu kaznu. Policija takođe sumnja da je Blagoje S. zajedno sa Tatjanom M. iz Niša i Milanom S. iz Niša, kao članovima ispitne komisije Opšteg udruženja samostalnih privrednika i zanatlija Niš, 25. oktobra ove godine uneo neistinite podatke u Registar izdatih uverenja - majstorskih pisama za dva lica iz Niša da su položili praksu, iako to nisu uradila.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...