TRAŽI GA INTERPOL SRBIJE: Slovenac uhapšen zbog prevare!

ojadili građane Inđije

TRAŽI GA INTERPOL SRBIJE: Slovenac uhapšen zbog prevare!

Crna Hronika -
Belopavloviča potražuje Okružni sud u Beogradu zbog krivičnog dela udruživanja u zločinačku organizaciju , jer je preko firme Teslin grup koja je osnovana u Inđiji, u Srbiji nagovorio građane da uzmu kredit u zamenu za posao a zatim pobegao

SARAJEVO - Na ulazu u Bosnu i Hercegovinu službenici Graničnog prelaza Bosanska Gradiška uhapsili su državljanina Republike Slovenije Janka Belopavloviča (43) pošto je graničnim proverama utvrđeno da je Interpol Srbije raspisao poternicu za njim, zbog udruživanja u zločinačku organizaciju.

Kako je objavio Dnevni avaz, on je uhapšen 13. decembr, a Sud BiH doneo je 14. decembra rešenje kojim se Belopavloviču određuje pritvor u trajanju od 18 dana.Belopavloviča potražuje Okružni sud u Beogradu zbog krivičnog dela udruživanja u zločinačku organizaciju iz Krivičnog zakona Republike Srbije.

On je, zajedno sa takođe slovenačkim državljanima Željkom Kiždobranskim i Nikolom Lambićem, bio na čelu firme "Tesilin grup", koja je osnovana u Inđiji, u Srbiji.

Kako podseća list, oni su "ojadili" 275 građana koje su nagovorili da uzmu kredit kod "NLB Kontinental banke" u zamenu za radno mesto u "Tesilin grup" koje nikada nisu dobili.

Kredit u iznosu od četiri miliona evra preuzeli su čelnici firme i ubrzo nestali iz Srbije. Banka je nakon toga proganjala građane, jer joj je svaki od njih dugovao po 15.000 evra.

Tokom 2008. godine u Specijalnom sudu u Beogradu deset osoba iz te firme i banke osuđeno je na zatvorske kazne kao članovi organizovane kriminalne grupe, ali je presuda ukinuta i vraćena na ponovno suđenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track