DUBINSKA KONTROLA: Carina zaplenila 60 kilograma rezanog duvana!
Foto: Carina

Zaplena

DUBINSKA KONTROLA: Carina zaplenila 60 kilograma rezanog duvana!

Crna Hronika -
U akciji kontrole policija je zaplenila 15 kilograma rezanog duvana spakovanog u najlon kese, a još 45 kilograma je pronađeno u prtljažniku vozila upakovano u 50 kutija

BEOGRAD - U dubinskoj kontroli auto puta Beograd – Niš koju su carinici izveli 16.12.2013. godine, sprečen je pokušaj krijumčarenja 60 kilograma rezanog duvana.

Duvan je otkriven u vozilu „Volkswagen Passat”, srpskih registarskih oznaka kojim su putovala dvojica naših državljana iz pravca Bujanovca ka Vranju.

Vozilo je zaustavljeno nedaleko od sela Neradovac i tom prilikom su ih carinici pitali da li imaju nešto da prijave carinskoj kontroli.

Vozač je odgovorio da u automobilu prevozi rezani duvan koji se nalazi u prednjem delu automobila i na zadnjem sedištu, ali da za to nema dokaz o plaćenim uvoznim dažbinama.

Nakon toga je vozilo dopraćeno do Terminala Vranje gde je izvršen detaljan pregled.

Tom prilikom je otkrivena kutija u kojoj se nalazilo 15 kilograma rezanog duvana spakovanog u najlon kese, a još 45 kilograma je pronađeno u prtljažniku vozila upakovano u 50 kutija. Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak, a duvan je privremno zadržan do okončanja istog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track