UČENICI PRIJAVLJIVALI: Policija rasvetlila šest lažnih dojava u školama!

Novi Sad

UČENICI PRIJAVLJIVALI: Policija rasvetlila šest lažnih dojava u školama!

Crna Hronika -
Troje učenika se tereti za po jednu lažnu dojavu da je postavljena bomba u školi. Za izazivanje panike i nereda, tereti se i jedan 17- godišnji gimnazijalac, kome je policija oduzela mobilni telefon

NOVI SAD - Postoji osnov sumnje da su dva četrnaestogodišnjaka i njihova vršnjakinja, u jednoj novosadskoj osnovnoj školi, čiji su učenici, lažno dojavili da je postavljena bomba i time izvršili krivično delo izazivanje panike i nereda.

Svako od njih se tereti da je izvršio po jedno ovo krivično delo, a u dva slučaja osumnjičeni su pozivali sa javne govornice.

Za izazivanje panike i nereda, tereti se i jedan 17- godišnji gimnazijalac, kome je policija oduzela mobilni telefon, koji je osumnjičeni koristio za izvršenje ovog krivičnog dela.

Takođe, policija je rasvetlila i dve lažne dojave o postavljenoj bombi u srednjoj školi, u Žablju, zbog čega je podnela krivičnu prijavu protiv maloletnog meštanina, osumnjičenog da je ova dva krivična dela izazivanje panike i nereda izvršio korišćenjem interneta.

Policija intenzivno nastavlja rad na rasvetljavanju svih lažnih dojava o postavljenim bombama, na području Policijske uprave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track