Najnovije vesti

BOMBA BILA ZA PINK PANTERE: Pozadina neuspelog napada u Nišu!

Policijska istraga

BOMBA BILA ZA PINK PANTERE: Pozadina neuspelog napada u Nišu!

Crna Hronika
Plaćeni ubica zakačio eksploziv ispod džipa Mladena Lazarevića (33), za koga se sumnja da je kao član bande pljačkao u Lihtenštajnu i Dubaiju

NIŠ - Sklapaju se kockice!
Eksplozivna naprava otkrivena prošle srede ispod džipa beogradskih registracija parkiranog u Ulici albanske golgote bila je namenjena Nišliji Mladenu Lazareviću (33), za koga se sumnja da je član internacionalne bande kradljivaca dragulja poznate kao „Pink Panter“, saznaje Kurir! Vozilo pod koje je bila postavljena bomba vlasništvo je Mladenove supruge Bojane, koja se takođe nalazi na poternici Interpola zbog sumnje da je deo ove kriminalne grupe.

Bomba se otkačila

Eksplozivna naprava otkrivena je slučajno, jer se otkačila i pala na zemlju, a Lazarevića je spaslo što je donji deo džipa obložen plastikom, pa magnet nije mogao da drži bombu dovoljno čvrsto. Motivi neuspelog bombaškog napada još nisu utvrđeni, ali nesumnjivo je da je bombu napravio i postavio profesionalac, najverovatnije plaćeni ubica!

- Istraga ide u više pravaca, jer je napad po svemu sudeći naručen. Moguće je da iza toga stoje vlasnici opljačkanih draguljarnica, ali i neko od Lazarevićevih saučesnika - kažu naši sagovornici bliski istrazi.

Za Lazarevića se prvi put čulo 2006, posle pljačke draguljarnice u Vaduzu, prestonici Lihtenštajna. Ponovo se pominje godinu dana kasnije, nakon spektakularne pljačke draguljarnice u UAE.

- Lazarević, njegova žena Bojana, Duško Poznan i Dragan Đorđević iz Leskovca sumnjiče se da su u maju 2002. iz juvelirnice „Graf“ u Dubaiju odneli dva džaka nakita, vrednog 11 miliona evra! Plen su sakrili u iznajmljenom „nisanu“, koji je policija našla i dragulje vratila juvelirnici, ali uspeli su da umaknu - podsetio je izvor Kurira.

Utočište u Srbiji

Dok je većina Mladenovih i Bojaninih saučesnika uhapšena, njih dvoje su se vratili u Srbiju budući da ovde nisu krivično gonjeni. Do pre nešto više od godine dana boravili su u Beogradu, a zatim s maloletnim detetom došli u Niš, gde su živeli povučeno.

 

Izbegao smrt... Mladen Lazarević
Izbegao smrt... Mladen Lazarević

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...