Vatrogasci u Šimanovcima: Nismo znali kome prvo da pomognemo, prizor je bio stravičan!
Foto: Nemanja Pančić

Haos nauto-putu Zagreb-Beograd

Vatrogasci u Šimanovcima: Nismo znali kome prvo da pomognemo, prizor je bio stravičan!

Crna Hronika -
Nismo znali kome pre da pomognemo. Prizor je bio stravičan. Olupine, zapomaganje, teško povređeni i krvavi, rekao je komandant vatrogasaca Vlada Plemić

ŠIMANOVCI - U lančanom sudaru kod Šimanovaca, u kojem je učestvovalo 38 vozila stradale su dve osobe a 25 je povređeno, od kojih petoro teže. Na mesto nesreće prve su stigle ekipe Hitne pomoći i vatrogasaca.Sve vatrogasne ekipe i ekipe Hitne pomoći iz četiri sremska grada došle su na mesto nesreće za samo nekoliko minuta.- Nismo znali kome pre da pomognemo. Prizor je bio stravičan. Olupine, zapomaganje, teško povređeni i krvavi - rekao je komandant vatrogasaca Vlada Plemić.Ovo je treći lančani udes u poslednjih deset dana. Kod naplatne rampe Bubanj potok 14. decembra u sudaru 13 vozila povređeno je osam osoba. Dan kasnije, opet kod Bubanj potoka, ali u smeru ka Nišu sudarilo se deset automobila, a pet osoba je lakše povređeno.

U jednom od prvih ambulantnih vozila koja su zbrinula povređene nalazio se i Spomenko Drinić, iz beogradske Hitne pomoći. Njihove ekipe su zbog karambola koji je nastao jedva uspele da priđu povređenima.- Strašan prizor! Za 20 godina radnog staža nisam video ovakav haos. Sve hitne slučajeve smo odmah transportovali, oni sa lakšim povredama su čekali - rekao je Drinić.Da je sudar kod Šimanovaca bio istinski užasan, potvrđuje i svedočenje jednog od petorice radnika firme „Inter invest“ iz Loznice, koji su sa lakšim povredama pušteni kući.- Bila je ogromna magla, ništa nismo videli. Samo smo odjednom čuli i osetili ogromni tresak. Kombi nam je potpuno uništen, ne znam kako ćemo se vratiti u Loznicu - rekao je jedan od radnika sa vidnim povredama noge.

http://www.youtube.com/watch?v=HGVMNpKRVfg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track