SMRT U MAGLI: Na vestima saznali za pogibiju majke i brata!
Foto: Nebojša Mandić

Tuga u porodici Gordane Petrović (57) iz Beograda

SMRT U MAGLI: Na vestima saznali za pogibiju majke i brata!

Crna Hronika -
Suze: Gordana je jedva čekala da se vrati iz Nemačke kako bi se igrala sa unučetom, kaže uplakani Milan Jeremić, Gordanin bivši suprug

BEOGRAD - Bol!- Izgubila sam sestru i sestrića... Užasna tragedija nas je zadesila, bol je preveliki. Gordanina deca su dočekala mrtvu majku iz Minhena, Aleksandrovoj majci je pozlilo kad je čula za tragediju... Nema tu šta više da se priča.Čuvali ga kao malogOvo je juče kroz suze novinarima rekla sestra Gordane Petrović (57), koja je prekjuče poginula u lančanom sudaru na auto-putu Beograd - Šid kod Šimanovaca. Sa njom u smrt otišao je i njen sestrić Aleksandar Miljković (35), koji je bio za volanom BMW koji se usled guste magle zakucao u šleper.- Gordana je bila u poseti sestri i njenoj porodici u Minhenu. Bila je tamo od novembra. Sa sestrićem je krenula za Beograd kako bi ovde proveli praznike. Aleksandar nije u Nemačkoj živeo zato što je voleo, već zato što je morao. Hteo je ovu Novu godinu i Božić da dočeka u Srbiji, ali, nažalost, nije se dalo... - jedva izgovara Milan Jeremić, Gordanin bivši suprug.Brišući suze, Milan kaže da je Aleksandra voleo kao svoje dete.- Kad su mu roditelji otišli u Nemačku, Gordana i ja smo čuvali Aleksandra u našoj kući. Bio je s nama do petog razreda osnovne škole, a onda je otišao kod roditelja. Radio je u fabrici tenkova, mučio se da zaradi. Očuvao sam to dete, sećam se kako se igrao u dvorištu kad je bio mali - priseća se Milan srećnih dana.Obožavala bebuOn dodaje da su njegov sin Miroslav i ćerka Mirjana na vestima saznali za smrt majke i brata.- Potpuno šokirani, pozvali su Gordanu telefonom. Nije im se javljala, pa su odmah krenuli za Šimanovce. Zet mi je rekao da ih je video posle nesreće. Rekao nam je da je bolje da ih ne gledamo takve, kako bi nam zauvek ostali u lepom sećanju. Želimo da ih pamtimo onakve kakve ih znamo - lepe, nasmejane i doterane - plačući kaže Milan, dodajući da su on i Gordana u julu dobili unuče.- To nam je drugo unuče. Gordana je obožavala bebu, znam da je jedva čekala da se vrati kako bi se igrala s decom - rekao je unesrećeni Milan Jeremić.

Milan Jeremić: Aleksandar je radio u fabrici tenkova, mučio se da zaradi. Hteo je da ovde provede praznike
Milan Jeremić: Aleksandar je radio u fabrici tenkova, mučio se da zaradi. Hteo je da ovde provede praznike

Udesi su mogli biti sprečeniFalila signalizacija!Lančani sudar kod Šimanovaca mogao je biti sprečen da je postavljena promenjiva saobraćajna signalizacija, koja bi vozačima ukazala kako treba da se vozi. - Vidite, odmah nakon prvog lančanog sudara policija je usporavala vozače, ali ni to nije vredelo. Nastavili su da voze po svom i napravili još jedan lančani. Sigurno da oni snose veliki deo odgovornosti - rekao je Stojadin Jovanović, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja.Jovanović je dodao da i država snosi deo odgovornosti, a ona se svodi na postavljanje promenjive saobraćajne signalizacije.- Ona na svakih pet kilometara ukazuje vozačima da uspore, povećaju rastojanje i tome slično. Promenjiva signalizacija je postavljena oko Beograda, ali mora biti stavljena svuda. Teška materijalna situacija otežava taj posao, ali ulaganje u bezbednost ljudskih života ne može se smatrati velikim troškom - kazao je Jovanović. (M. D.)

Ministar AntićNE MOŽEMO PROTIV PRIRODEMinistar saobraćaja Aleksandar Antić izjavio je juče da Srbija malo novca ulaže u održavanje puteva i da mora da se unapredi sistem bezbednosti u saobraćaju.- Ideja je da smanjimo zadržavanje na granicama i na naplatnim rampama kako bi ljudi što odmorniji prošli kroz Srbiju. Signalizacija na putevima u Srbiji nije na nivou one u Nemačkoj i zapadnim zemljama, ali kad padne magla i vidljivost je trideset metara, nijedan sistem na to nema odgovor - naveo je Antić. (A. I.)

ČINJENICEZadržani u Urgentnom centru- N. N. (19), italijanska državljanka - amputirana desna noga- N. N. (50) - povrede abdomena i grudnog koša- N. B. (33), srpski državljanin - prelom potkolenice- P. G. (41), srpski državljanin - prelom ruke- N. D. (48), makedonska državljanka - prelom rebara- N. R. (51), makedonski državljanin - hirurgijaZadržani u KBC Zemun- S. V., makedonska državljanka - prelom potkolenice- N. K., makedonski državljanin - prelom lakta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track