DONETO REŠENJE: Crna Gora izručuje Slobodana Šaranovića Srbiji!
Foto: Kurir Arhiva

Ubistvo Nikole Bojovića

DONETO REŠENJE: Crna Gora izručuje Slobodana Šaranovića Srbiji!

Crna Hronika -
Viši sud je odobrio da se Srbiji izruči i Ratko Koljenšić koji se takođe sumnjiči da je umešan u ubistvo Nikole Bojovića

PODGORICA - Veće Višeg suda u Podgorici donelo je danas rešenje o izručenju Slobodana Šaranovića Srbiji, koji je osumnjičen za organizovanje ubistva Nikole Bojovića u Beogradu, brata vođe “Zemunskog klana” Luke Bojovića.

Kako prenose podgorički mediji, Viši sud je odobrio da se Srbiji izruči i Ratko Koljenšić koji se takođe sumnjiči da je umešan u ubistvo Nikole Bojovića.Šaranović i Koljenšić uhapšeni su 24. jula u Budvi po srpskoj poternici koja je za njima raspisana zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Nikole Bojovića.

Viši sud u Podgorici ranije je odredio ekstradicioni pritvor Šaranoviću i Koljenšiću.Srbija je 29. jula podnela Crnoj Gori molbu za ekstradiciju Šaranovića i Koljenšića, u skladu sa ugovorom o izručenju između dve države. Nikola Bojović je rođeni brat Luke Bojovića, koji čeka ekstradiciju Srbiji iz Španije zbog optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava.

Navodni motiv za Nikolino ubistvo je osveta njegovom bratu Luki za koga srpsko tužilaštvo tvrdi da je stao na čelo "zemunskog klana" nakon likvidacije Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića 2003. godine.

Slobodan Šaranović je brat Branislava Šaranović, vlasnika kockarnice u hotelu “Slavija” u Beogradu, koji je ubijen u sačekuši na Dedinju u oktobru 2009. godine. Slobodan Šaranović se sumnjiči da je naručio likvidacije Bojovića, da bi osvetio brata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track