Puštena majka dece izgorele u požaru!
Foto: Dado đilas

Ekskluzivno: Mirela Mikulčić na slobodi

Puštena majka dece izgorele u požaru!

Crna Hronika -
Vratila se kući: Majka Nenada (4), Dimitrija (3) i Maje (2), koji su izgoreli u zaključanoj kući, posle osam dana u CZ puštena na slobodu

MLADENOVAC - Težak korak i umoran pogled!- Ne daj bože nikome moju muku... To je sve što mogu da vam kažem, ne znam šta bih više mogla da kažem...Ovo je juče, umornog pogleda i ispijenih očiju, za Kurir rekla Mirela Mikulčić (29) iz Velike Krsne, majka Nenada (4), Dimitrija (3) i Maje (2), koji su 17. decembra izgoreli u požaru nakon što ih je majka zaključala u porodičnoj kući u Velikoj Krsni. Mirela je ovu izjavu za Kurir dala samo nekoliko sati nakon što je izašla iz pritvora u kojem je provela osam dana, a reporteri Kurira zatekli su je na kapiji dvorišta u kojoj je kuća njenih roditelja Ljiljane i Marjana u selu Vlaška.Najpre je oko 18 sati došao Mirelin rođak na biciklu, noseći crne kese sa stvarima koje je imala u pritvoru. Malo kasnije stigla je i Mirela u pratnji jedne žene...Preteško mi je- Hvala vam na saučešću, ali zaista nisam u stanju da dajem bilo kakve izjave. Teško mi je, preteško... Hvala vam što ste me obišli - bilo je sve što je Mirela rekla pre nego što je ušla u roditeljsku kuću.Jeziva tragedija koja se dogodila 17. decembra i dalje je glavna tema svih priča u Velikoj Krsni. Komšinica koja je želela da joj ne pominjemo ime ispričala je da je slike požara još proganjaju.- Duša me boli za tom decom, noću ne mogu da spavam... Kad god izađem iz kuće, gledam u to zgarište... Nije nam ni do čega, nikome u selu. Bila su to divna, prepametna i umiljata deca! Kad god bih ih videla u dvorištu, uvek bi mi mahali... I ne samo meni svakome ko bi prošao javljali su se. I stalno su pričali: „Volim te“, kao da im je falilo ljubavi - rekla je komšinica ne krijući suze.Mirela je uhapšena 19. decembra, odmah posle sahrane troje mališana. Dan kasnije kod tužioca na saslušanju rekla je da nije ubila svoju decu i da ih je volela najviše na svetu. Ispričala je i da je decu ostavila samo nakratko, koliko je bilo potrebno da od komšinice pozajmi makaze za šišanje.Saslušani svedoci- Tad su mi javili da mi kuća gori... Trčala sam nazad, ali je bilo kasno. Ničega više nije bilo, sve je nestalo za pet minuta - ispričala je ona tad.Tužilaštvo je Mireli stavilo na teret izazivanje opšte opasnosti s teškim posledicama, za šta je zaprećena maksimalna kazna do osam godina zatvora. Njoj je pritvor bio određen da ne bi uticala na svedoke, koji su sada saslušani, pa su prestali i razlozi za pritvor.

Majka ih ostavila zaključane... Nenad, Dimitrije i Maja Mikulčić
Majka ih ostavila zaključane... Nenad, Dimitrije i Maja Mikulčić

 Zgarište... U gomili pepela ostale i nagorele dečje pantalonice
Zgarište... U gomili pepela ostale i nagorele dečje pantalonice

Boravak u Centralnom zatvoruBILA PRIBRANA U PRITVORUIako je tokom saslušanja plakala i molila sudiju da je pusti da ode na grob svoje dece, u pritvoru se ponašala potpuno pribrano.- Bila je začuđujuće mirna. Cimerkama je mnogo pričala o svom životu, porodici i deci, ali nije padala u depresiju, niti je bilo potrebe da joj se daju lekovi za smirenje - kaže izvor Kurira.

Takođe, u pisanom izdanju vašeg omiljenog dnevnog lista, pored ostalog, možete pročitati: TRI DANA PAKLA: Padaju tajkuni i krupni lopovi! BRUKA: Ksenija Milivojević tuži državu za 100.000 evra, a u Briselu zastupa Srbiju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track