MUNJEVITO: Grom ponovo udara!
Foto: Tanjug

Policija izvela akciju na teritoriji cele Srbije

MUNJEVITO: Grom ponovo udara!

Crna Hronika -
Srbija će biti pakao za narko-dilere. Tokom racije u noćnom klubu izvesne starlete htele da se oslobode droge, pa su trčale u toalet da se bace kokain, rekao je između ostalog vicepremijer Aleksandar Vučić

BEOGRAD - Veliki uspeh!Izvesne starlete su tokom racije u jednom poznatom beogradskom klubu potrčale u toalet da bi bacile kokain u klozetsku šolju! Potom su govorile da ih policija maltretira i da ih neko juri da bi ih napao i silovao. U stvari, sve su radile kako bi uništile dokaze pred policijom! Ovo je juče izjavio Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Srbije, na konferenciji povodom policijske akcije „Grom 1“, organizovane na području svih 27 policijskih uprava u Srbiji.Ponavljaćemo akciju- U istom tom klubu nađeno je oko pola kilograma kokaina, a kod vlasnika je nađena vagica za precizno merenje, ali ne i droga, pa će nam neko valjda reći da će meriti meso na 30 grama! Kod jednog gosta nađeno je 50.000 evra u džepu, što je jasan pokazatelj da je čovek upravo bio primio pare za drogu - ispričao je Vučić i dodao da je policija morala da pusti sve koji su privedeni te večeri i da će protiv njih biti podnete samo prekršajne prijave.Samo 22 dana nakon prve spektakularne akcije „Grom“, u kojoj je za nekoliko sati uhapšeno više od 250 dilera, policija je ponovo u celoj Srbiji svom silinom udarila na trgovce narkoticima! „Grom 1“ započeo je juče u 4.30 sati, a od njegovog udara pala su 1.024 dilera, od kojih je 124 zadržano u pritvoru. Pretres je obavljen na više od hiljadu lokacija!- Među uhapšenima ima i poznatih šefova narko-mafije, a za sve dilere u Srbiji pakao tek predstoji! Ne postoji nijedno ime koje možete naći a da mu policija nije upala u kuću. Ponavljaćemo akciju dok potpuno ne iskorenimo tu pošast - rekao je Vučić.On je istakao da su među uhapšenima i najveći dileri iz Beograda, i to s Novog Beograda, Voždovca i Rakovice.- Negde smo nailazili i na blindirana vrata. Ima značajnih imena, prvih vojnika, operativaca i šefova narko-mafije. Oni koji su mislili da su nedodirljivi, mogu se pozivati na nečiju zaštitu, ali to im neće pomoći - rekao je Vučić.Svima metak u ceviVicepremijer je dodao da su uhapšene i neke ubice, pojedini su zadržani zbog nelegalnog oružja, a neki zbog 20 paketa heroina.- Nijedna osoba nije nađena bez pištolja, svi su imali metak u cevi, a niko od njih nije znao odakle mu pištolj! Očekujemo da u akcijama „Grom“ i „Grom 1“ bude procesuirano ukupno 500 ljudi. Ovo je najveći uspeh u regionu - istakao je Vučić i ocenio da nema sistemske veze između države i kriminalaca.

Iza brave...Hapšenje dilera
Iza brave...Hapšenje dilera

Premijer Ivica DačićUDAR NA DILERSKU MREŽUIvica Dačić, premijer i ministar policije, rekao je da je jučerašnja akcija pre svega usmerena na unutrašnju dilersku mrežu, koja nastupa kad droga već stigne u Srbiju.- Predmet ove akcije nije bio put droge i to kako ona dolazi do Makedonije ili Srbije, već udar na dilersku mrežu - rekao je Dačić.

Drugi udaracDILERE HAPSILI I 6. DECEMBRAPrethodnu akciju policija je izvela 6. decembra i tada je na teritoriji čitave Srbije zaplenjen 21 kilogram droge i privedeno 124 osumnjičenih, od kojih je 70 zadržano u pritvoru.- Akcija „Grom“ je najuspešnija i najveća policijska akcija hapšenja narko-dilera u poslednjih 25 godina. To je bio ozbiljan udar na narko-mrežu - ocenio je tada Aleksandar Vučić.

Srbija lider u borbi protiv narko-mafijeUz oznaku da je Srbija lider u borbi protiv trgovine drogom, gotovo svi mediji u regionu preneli su da je akcija „Grom 1“ sasekla ozbiljne dilere u Srbiji i da je zaplenjena velika količina narkotika i oružja. Crnogorske Vijesti, pod naslovom „Uhapšeni veliki dileri droge“, prenose reči vicepremijera Aleksandra Vučića da „akcija neće prestati dok se ne izleči društvo“. Dnevni avaz je objavio snimak hapšenja dilera, dok zagrebački Jutarnji list javlja da su uhapšeni šefovi narko-mafija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track