OTKRIVAMO: Bunker u Nehruovoj centar za dilovanje
Foto: Kurir štampano

Ko je uhapšen u „gromu 1“ i koliko je uzdrmano narko-tržište

OTKRIVAMO: Bunker u Nehruovoj centar za dilovanje

Crna Hronika -
Vojin V. (35), desna ruka Dejana Stojanovića Keke, iz svog stana na Novom Beogradu kontrolisao prodaju narkotika za veliki deo Beograda

BEOGRAD - Razbijeni!Akcija „Grom 1“ bila je usmerena na razbijanje unutrašnje dilerske mreže, a među 24 uhapšene osobe u Beogradu dve se izdvajaju po rangu i snazi u narko-hijerarhiji. Kako navode naši sagovornici iz policije, najkrupnija uhapšena zverka je Vojin V. (35), desna ruka Dejana Stojanovića Keke i njegov glavni distributer droge za Beograd, a među važnije „igrače“ ubraja se i Stanko B., koji prema policijskim izvorima pripada grupi Luke Bojovića.Pao i „vojnik“Vojin V. uhapšen je u svom stanu u Nehruovoj ulici na Novom Beogradu. Ovaj stan, kako saznajemo, bio je jedan od najvećih centara za distribuciju narkotika u Beogradu, a bio je čuvan kao kasarna!- Vojin V. je nepokretan, godinama je u invalidskim kolicima. U stanu je živeo sa suprugom i decom. S njim je uvek bio neko od njegovih „vojnika“, koji mu je pomagao da izađe iz stana i lakše se kreće - navodi naš izvor iz istrage.Vojinov luksuzni stan obezbeđen je kao tvrđava. Osim saradnika koji su ga čuvali, stan i okolni prostor bili su pokriveni sa 12 kamera, od kojih neke niko nije mogao da vidi.- Preko tih kamera nadzirao je ceo kraj oko zgrade. Kupio je agregat, koji je služio isključivo za kamere, kako bi radile i u slučaju isključenja struje - navodi sagovornik Kurira i podseća da je zajedno s Vojinom V. uhapšen i njegov „vojnik“ Milorad L.Bio Delibašićev čovekStanko B. drugi je najkrupniji diler priveden u akciji „Grom 1“. Policija veruje da je ranije bio član grupe Miloša Delibašića, sestrića Slobodana Šaranovića, koji je uhapšen u Crnoj Gori zbog sumnje da je organizovao atentat na Nikolu Bojovića, brata Luke Bojovića.- Stanko B. je bio Delibašićev čovek i u ovu grupu ga je ubacio Slobodan Šaranović. Međutim, u međuvremenu je prešao na stranu Luke Bojovića, direktnog suparnika klana Šaranović - objašnjava naš sagovornik iz istrage.

Nedostupan... Dejan Stojanović
Nedostupan... Dejan Stojanović

Zid ćutanjaSTANARI U STRAHUEkipa Kurira otišla je juče u zgradu u Nehruovoj ulici u kojoj je uhapšen Vojin V., ali sačekao nas je zid ćutanja. Na pomen njegovog imena stanari su samo odmahivali rukom i zatvarali vrata stanova. U stanu u prizemlju, gde je Vojin V. živeo, mogli su se videti tragovi akcije izvedene u subotu rano ujutru. Tako je kamera na samom ulazu u zgradu razbijena, a u hodniku ispred vrata zid je oštećen.

Stručnjaci: Pravosuđe na potezuPolicijske akcije „Grom“ i „Grom 1“ su ozbiljne, ali imaće pravi efekat jedino ako pravosuđe procesuira sve uhapšene, ocenjuju stručnjaci.- Ne znam koliko su pravosudni organi spremni da sve ove slučajeve iznesu do kraja. Brine me to što naše pravosuđe nikako da stane na noge, s obzirom na to da su grlom u jagode krenuli u tužilačku istragu. Tužilaštvo je nespremno da procesuira sve uhapšene u ove dve akcije - smatra kriminolog Zlatko Nikolić.Njegov kolega Dobrivoje Radovanović ukazuje na to da postoji problem kod dokazivanja krivičnog dela.- Ne moramo imati samo visoke zaprećene kazne kad uhapsimo čoveka s velikom količinom droge. Treba kažnjavati manjim vremenskim kaznama, ali sistematski svaki put, i onda kad ga uhapsimo s manjom količinom. Jer kazna od godinu-dve dana je mala i kad osuđenog pustite, on će odmah po izlasku iz zatvora raditi isto - objasnio je Radovanović i naglasio da će smanjenje korišćenja i probanja droge među učenicima pokazati prave efekte akcije.

„Grom 1“ u beogradu24 ljudi uhapšeno217 stanova pretreseno4 kilograma marihuane oduzeto150 grama heroina nađeno i manja količina kokaina9 komada oružja zaplenjeno

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track