REAGOVALA POLICIJA: Oduzeli mu pištolj zbog pretnji direktoru

Gornji Milanovac

REAGOVALA POLICIJA: Oduzeli mu pištolj zbog pretnji direktoru

Crna Hronika -
Slavoljubu Kovačeviću (65) je policija oduzela pištolj posle prijave direktora JKP Rajka Neškovića da mu je prećeno. Dok Kovačević to negira, Nešković kaže da postoje svedoci, kao i da će se sve ostalo čuti na sudu

GORNJI MILANOVAC - Slavoljubu Kovačeviću (65) danas je policija u Gornjem Milanovcu oduzela pištolj posle prijave direktora Javnog komunalnog preduzeća da ga je uznemiravao i pretio mu na radnom mestu.

Kovačević je danas u izjavi novinarima odlučno negirao da je bilo kome pretio i dodao da je reagovao zbog zapošljavanja po "partijskim i rodbinskim vezama" u javnim preduzećima, uoči stupanja na snagu zabrane prijema radnika u javnom sektoru.

"Vikao jesam, jer je direkltor Javnog komunalnog preduzeća Rajko Nešković svoju kćerku zaposlio u Centru za socijalni rad, a snahu direktora tog centra primio u svoje preduzeće, a meni obećavaju osam godina da zaposle kćerku", rekao je Kovačević.

Prema njegovim rečima, Rajko Nešković je istaknuti član SPS, kao i njegova kćerka, dok je direktor Centra za socijalni rad Radovan Drinjaković predsednik Opštinskog odbora Nove Srbije. Te dve stranke čine vladajuću koaliciju u Gornjem Milanovcu uz SNS i URS.

"Pre osam godina bio sam odbornik SRS i podržao SPS zbog čega su ostali na vlasti kada su bivši i sadašnji predsednik opštine, kao i Jovica Carević, sada predsednik OO SPS, obećali zaposlenje mojoj kćerki Danijeli (41) koja ima troje dece", rekao je Kovačević.

Po njegovom objašnjenju, sada su na brzinu zaposlili svoju decu, a slično je bilo i pre dve godine kada su direktori Sportske hale Draško Jasnić i Javnog komunalnog preduzeća Milosav Petrović zaposlili sinove bez javnog konkursa u svoja preduzeća.

Tada se Kovačević obratio Agenciji za borbu protiv korupcije i dobio odgovor da je takvo zapošljavanje suprotno zakonu, "ali na to niko nije reagovao i oni su ostali na stalnom radu".

"Ne mogu ovo više da izdržim, jer mi je Rajko Nešković rekao uoči prošlogodišnjih izbora da ako dobiju ponovo vlast i on bude dirtektor odmah će mi zaposliti kćerku koja je otišla, odnela mu poklon a od radnog mesta nema ništa", rekao je Kovačević.

Novinarima je objasnio da je ušao u kancelariju kod Neškovića bez oružja i počeo da viče.

"On je meni pretio da će da me bije i pozvao policju koja mi je pištolj uzela kod kuće posle tri sata", rekao je Kovačević.

Rajko Nešković je izjavio da ga je Kovačević verbalno napao da radnom mestu i to pred svedocima i da ne želi da komentariše njegovu priču, a da će se "sve ostalo čuti na sudu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track