PRIJEPOLJE NAJBOLJE: Dobar narod, ali dobra i policija!

U ovom gradu se najmirnije spava

PRIJEPOLJE NAJBOLJE: Dobar narod, ali dobra i policija!

Crna Hronika -
Prema zvaničnoj statistici, Prijepolje je grad u Srbiji s najmanje krivičnih dela. Ove godine zabeleženo ih je manje od 400
1 / 4

PRIJEPOLJE - Zna se red!Od deset onih koji se odluče da uđu u kriminal, uvereni da će zauvek ostati N. N. počinioci, prijepoljska policija osmorici stavi lisice na ruke! Policajci u tom gradu ove godine rasvetlili su čak 78 odsto krivičnih dela, a ovaj podatak, iako predstavlja sirovu statistiku, pre svega je poruka onima koji bi da se bave kriminalom.Prema zvaničnoj policijskoj statistici, Prijepolje je grad u Srbiji s najmanje krivičnih dela. Ove godine zabeleženo ih je manje od 400.- Uopšte vam statistika nije potrebna, tako i treba da bude. Ja sam u svom gradu i siguran i bezbedan - kaže stanovnik Prijepolja Rasim Tandir.Patrijarhalno vaspitanjeNačelnik prijepoljske policije Siniša Cvijetić kratko kaže da iza ovog rezultata stoje rad i preventiva.- Veliki rad, dobra organizacija službe, saradnja sa svim strukturama, kao i s lokalnom samoupravom i Centrom za socijalni rad, sve to daje rezultat - kaže Cvijetić i ističe još jednu činjenicu:- Ovde je dobar narod, važnu ulogu igraju i patrijarhalno vaspitanje i porodica. Jake su moralne norme. Narod poštuje ovu zemlju, državu, pa tako i nas policajce.- Tu smo da pomognemo ljudima kad su smetovi, kad treba spasti bolesne, dopremiti lekove, kad treba spasavati ugrožene poplavama, žrtve nesreća na putu, kad treba dati krv - kaže Bojan Vasojević, komandir policijske ispostave Prijepolje.Stanko Bezarević, šef Odseka sa suzbijanje opšteg kriminaliteta, ističe da u Prijepolju godinama nema najtežih krivičnih dela poput ubistava, otmica, razbojništava...Nema ih u crnoj hronici- Teške krađe ovde su sad najteža krivična dela. Ove godine nismo imali nijednu masovnu tuču u gradu, a sve je to rezultat i dobre organizacije, dobrog pokrivanja grada, preventive - kaže Bezarević.Stanovnici Prijepolja s kojima smo pričali kažu da im je veoma važno što njihovog grada gotovo i da nema u crnim hronikama.- Grad je siguran, a uveren sam da iza toga stoji mnogo, mnogo rada, i to vrednog i poštenog - kaže Vele Janjušević.Policijom je zadovoljan i Ramiz Bećirović:- Zadovoljan sam što mogu da radim svoj posao i da me niko ne dira. Najlepše je kad se bezbedno osećaš u svom gradu.

Školski policajciRADE IZ SENKEDragan Korugić i Radomir Kopunović svakog dana u civilu dežuraju i čuvaju đake prijepoljske gimnazije. I druge škole u Prijepolju imaju svoje policajce, a kao rezultat toga, kaže komandir Bojan Vasojević, u školama nema problema poput onih u drugim gradovima.- Školski policajci rade neprimetno, iz senke, nenametljivo... To uliva sigurnost i đacima i profesorima, ali i roditeljima da su im deca sigurna - kaže Ljubomir Šuljagić, direktor gimnazije u Prijepolju.HumanostKOLIKO SU ME PUTA VRATILI KUĆIRamiz Mustajbegović sve do penzije pešačio je od Prijepolja do svog sela Drenova.- Ne mogu policajcima da zahvalim toliko puta koliko su me puta povezli do kuće. A kad vidim kako se ljudi ponašaju na putu, kako se prave prekršaji, pa bruka bi bila da policije nema - kaže Ramiz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track