Novinara Pantića likvidirale ubice iz Bosne?!

Uskoro epilog

Novinara Pantića likvidirale ubice iz Bosne?!

Crna Hronika -
Stanko Kojić (nekad Savanović) zvani Geza označen je u istrazi kao jedan od moguće dvojice neposredni ubica novinara Pantića. Drugi osumnjičeni je iz BIjeljine

BEOGRAD - Predstavnici tužilaštva i policije uskoro će zbog ubistva novinara Milan Pantića saslušati Stanka Kojića (nekada Savanovića) zvanog Geza (46), koji je u BiH.On u Foči služi kaznu zbog ratnih zločina. Savanović, koji je promenio prezime u Kojić, kako se saznaje, označen je u istrazi kao jedan od moguće dvojice neposrednih ubica novinara Pantića.Sumnja se da su Kojić i još jedan osumnjičeni poreklom iz Bijeljine zajedno ubili Pantića 11. juna 2001. u ulazu njegove zgarde u ulici Branka Radicevica u Jagodini.

Za drugog sumnjivog tražen je izveštaj iz jedne evropske zemlje gde trenutno živi sa porodicom. "Kojić će biti saslušan u zatvoru u Foči u narednih najviše mesec dana. Tražen je dozvola za njegovo ispitivanje od vlasti BiH i ona je nedavno dobijena", kaže izvor.

Kojić je državljanin BiH, rodom je iz Travnika i služi kaznu od 35 godina zbog monstruoznih ratnih zločina u Srebrenici.

On je osuđen sa grupom Franca Kosa kao pripadnik zloglasnog Desetog diverzantskog odreda Vojske Republike Srpske odgovornog prema presudi za streljanje najmanje 800 Bošnjaka na Branjevu.

Utvrđeno je na suđenju da je Kojić ranjene žrtve “overavao” metkom u glavu i hvalio se brojem ljudi koje je ubio. Prema dosadašnjoj istrazi utvrđeno je da drugi osumnjičeni koji živi u jednoj evropskoj zemlji viđan često sa generalnim direktorom jagodinske pivare Jovanom Stojanovićem, zvanim Joca.

"Viđali su se često u hotelu Park u Novom Sadu od 1998. pa do pred Pantićevo ubistvo", kaže izvor. Pantić je napisao više kritičkih tekstova o radu pivare za vreme direktovanja Stojanovića. Inače, Stojanoviću se sudi više od decenije zbog flaširanja pokvarenog piva. On je nedavno oslobođen. Međutim, policija je utvrdila da je bilo zastrašivanja svedoka u tom postupku. U dosadašnjoj istrazi ubistva Milana Pantića u Komisiji za otkrivanje ubistava novinara su uvereni da je on ubijen ili zbog cementare u Paraćinu, ili pivare u Jagodini. "Istraga je sužena na ta dva motiva i sada se prikupljaju dokazi", kaže izvo”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track