KRVAVA IGRA KOD ZADRA: Dečak (13) zapalio metak, zrno ga pogodilo u stomak!

Pronašao municiju

KRVAVA IGRA KOD ZADRA: Dečak (13) zapalio metak, zrno ga pogodilo u stomak!

Crna Hronika -
istraga je pokazala da je dečak izvukao barut iz petarde i sipao ga u čaure metka, za koje policija pretpostavlja da pripada pušci M-48 ili Ak-47

ZADAR - Josip B. (13) iz Raštevića kraj Zadra teško je ranjen u četvrtak u svojoj porodičnoj kući dok se igrao petardama i municijom.

Naime istraga je pokazala da je dečak izvukao barut iz petarde i sipao ga u čaure metka, za koje policija pretpostavlja da pripada pušci M-48 ili Ak-47. Pretpostavlja se da je dečak municiju koja je zaostala od rata pronašao iza kuće.

Dečak je na municiju dodao improvizovani fitilj i zapalio ga. Brzogoreći fitilj je planuo munjevito, a kada je zapalio barut došlo je do eksplozije metka čije zrno je pogodilo dečaka (13) u stomak i probilo mu želudac. Ostala zrna dečaka su pogodila u nadoklenicu.

Sa dečakom u trenutku opasne igre bio je i mlađi brat Jure, ali to dečak policajcima nije hteo da prizna. U trenutku eksplozije majka je dojurila do sina I automobilom ga odvezla do bolnice u Zadru gde je operisan I u poslednjem trenutku mu je spasen život.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja