Nicović o tragediji u Velikoj Krsni: Policajci radili kao amateri

Propust istražitelja

Nicović o tragediji u Velikoj Krsni: Policajci radili kao amateri

Crna Hronika -
Zaobišli pravila: Inspektori su, nakon pronalaska delova tela nastradale dece, morali ponovo da obave uviđaj, tvrdi bivši šef beogradske policije

MLADENOVAC - Bezosećajno!To što je majka Mirela Mikulčić na zgarištu porodične kuće u Velikoj Krsni našla deo noge jednog od troje svojih mališana koji su izgoreli u požaru predstavlja veliki propust policije, tehničara, ali i svih ostalih nadležnih službi. Kad je žena našla deo tela, policija je bila obavezna da ponovo izađe na lice mesta i obavi uviđaj, a ne da je upućuju na upravu groblja, da delove tela nosi u providnoj kesi kroz selo i da sama sahranjuje delove tela svoje dece. Reč je o nedostatku poštovanja prema žrtvama i njihovoj porodici!Nehumano ponašanjeOvo je juče za Kurir rekao Marko Nicović, bivši šef beogradske policije, povodom informacije da je Mirela Mikulčić (29), majka Nenada (4), Dimitrija (3) i Maje (2), koji su 17. decembra izgoreli u požaru, na zgarištu 2. januara našla deo noge jednog od mališana. Mirela se nakon stravičnog otkrića obratila policiji, koja je uputila na upravu groblja, a tamo je ženi predloženo da sama iskopa raku i u nju zakopa nogu. Na kraju, Mirela je s majkom Ljiljanom to i uradila!- Policija je posle požara trebalo da prikupi sve tragove, uključujući, naravno, i delove tela izgorele dece kako bi se utvrdilo šta se tog dana tačno dogodilo. To je propust ne samo policije već i vatrogasaca, ekipe Hitne pomoći, patologa... Procedura je takva da policija nakon pronalaska delova tela ponovo izlazi na uviđaj. Činjenica da nisu analizirani novi tragovi nađeni na mestu tragedije pokazuje da je reč o krajnjoj neprofesionalnosti policije, ali i o nehumanosti i bezosećajnosti - rekao je Nicović za Kurir.Majci najtežeIpak, najteže je majci Mireli, s kojom se sudbina ponovo poigrala. Ne samo da je u jednom danu ostala bez svojih mališana već je ponovo prošla kroz pakao kad je našla nogu jednog deteta.- Pitanje je da li će se majka ikad oporaviti. Kad roditelji izgube dete, i to ne svojom krivicom, uvek se pitaju gde su pogrešili. Njene muke su utrostručene! Kao da je otpisana, a ovaj slučaj više govori o nama nego o njoj - rekla je psiholog Aleksandra Janković.

Jezivo otkriće...Majka Mirela na zgarištu našla deo dečje noge
Jezivo otkriće...Majka Mirela na zgarištu našla deo dečje noge

Izgoreli u porodičnoj kući...Nenad (4), Dimitrije (3) i Maja (2)
Izgoreli u porodičnoj kući...Nenad (4), Dimitrije (3) i Maja (2)

Jankovićeva: Pitanje je da li će se majka ikad oporaviti od šoka koji je doživela
Jankovićeva: Pitanje je da li će se majka ikad oporaviti od šoka koji je doživela

Groblje u MladenovcuZOVITE POSLE PRAZNIKAReporteri Kurira pokušali su juče da stupe u kontakt sa zaposlenima na mladenovačkom Gradskom groblju, u čijoj je nadležnosti i groblje u Rajkovcu, gde je sahranjeno troje mališana, kako bi proverili zbog čega je Mireli rečeno da sama zakopa deo noge jednog od troje nastradale dece. Međutim, rekli su nam da niko od šefova ne radi i da ih zovemo posle praznika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track