POŠILJKA IZ PERUA: Carina zaplenila tečni kokain prekriven susamom!

Adresirano na državljanina Srbije

POŠILJKA IZ PERUA: Carina zaplenila tečni kokain prekriven susamom!

Crna Hronika -
U paketu koji je stigao iz Južne Amerike carinici našli 126 loptica uvaljanih u susam, u kojima se nalazio narkotik

BEOGRAD - Propao im plan!

Veća količina tečnog kokaina, skrivenog u 126 plastičnih loptica kamufliranih susamom i suvim voćem, otkrivena je u pošiljci koja je iz Perua stigla u Poštu Beograd!

Paket je bio adresiran na državljanina Srbije, a na dokumentima je pisalo da se u paketu nalazi pet kilograma suvog voća.

- Budući da je pošiljka stigla iz zemlje koja je visokorizična kad je reč o trgovini narkoticima, paket je izdvojen i prebačen na detaljnu kontrolu.

Ubrzo se ispostavilo da su se, zajedno s fabrički upakovanim suvim voćem, u kesicama nalazile i kuglice uvaljane u susam, koje su korišćene kao neka vrsta kontejnera za kokain!

Bile su nepravilnog oblika i nisu podsećale ni na jedno voće, a kad su carinici zagrebli po susamu, naišli su na plastične loptice!

Nakon veštačenja biće poznato više detalja o količini i čistoti narkotika - rečeno je Kuriru.Šverc kokaina u tečnom stanju najčešći je način prenošenja te droge jer se teško otkriva.

Kurirov sagovornik kaže da tečni kokain može da se otkrije jedino hemijskom analizom!- Naručilac mora da napravi ekstrakciju kako bi voda isparila, a kokain ostao.

To je komplikovan postupak, za koji je potrebna laboratorija. To znači da kokain na ovaj način švercuju krupniji dileri, koji imaju potrebnu tehnologiju - kaže naš sagovornik.NA. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track