UZIMAO NOVAC NA KAMATU: Vlasnik Elite internacional izručen Srbiji

Uhapšen u Italiji

UZIMAO NOVAC NA KAMATU: Vlasnik Elite internacional izručen Srbiji

Crna Hronika -
Lazić je uzimao novac od građana, uz mesečnu kamatu od tri odsto, a najmanji ulog koji je primao bio je 5.000 evra. U "Elitu internacional" je 1.600 građana uložilo ukupno oko 35 miliona evra

BEOGRAD - Vlasnik "Elite internacional" Nikola Lazić, koji je pet godina bio u bekstvu, uhapšen je u Italiji i izručen Srbiji.

Lazić je uhapšen u Milanu na osnovu Interpolove poternice, koju je za njim raspisalo srpsko pravosuđe. Italijanski sud odmah je naredio ekstradiciju i on je izručen Srbiji, gde se protiv njega vodi sudski postupak, rekao je izvor iz MUP Srbije.

Po dolasku u Beograd, Lazić je sproveden u Okružni zatvor, odakle će biti sprovođen u Viši sud, koji je protiv njega podigao optužnicu zbog prevare teške 35 miliona evra.

Lazić je uzimao novac od građana, uz mesečnu kamatu od tri odsto, a najmanji ulog koji je primao bio je 5.000 evra. U "Elitu internacional" je 1.600 građana uložilo ukupno oko 35 miliona evra.

Krajem decembra 2008. godine Lazić je nestao, a sa njim je nestala i kompletna dokumentacija i ugovori o pozajmicama.

Usledile su krivične prijave prevarenih građana na osnovu kojih je policija pokrenula istragu, a slučaj je preuzeo Viši sud, koji je raspisao poternicu za Lazićem, a u martu 2012. godine protiv njega je podignuta optužnica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track