ZLOČIN U LOZNICI: Ubili starca (85) pa zaključali kuću!
Foto: KURIR

Sin ga pronašao u lokvi krvi

ZLOČIN U LOZNICI: Ubili starca (85) pa zaključali kuću!

Crna Hronika -
Koliko sam mogao da vidim, ubica je poznavao mog oca, jer vrata nisu razvaljena. Vrata su spolja zaključana, a ključ je odnet! Motiv su sigurno pare jer je otac, imao oko 1.500 evra ušteđevine, ispričao je Milisav Dragičević sin ubijenog Mijaila

LOZNICA - Milisav Dragičević u ponedeljak oko 13:20 sati pronašo je beživotno telo svog oca Mijaila (85), u kući u kojoj je živeo, u centru Loznice, u ulici Marije Bursać 13, udaljenoj tek nekoliko stotina metara od zgrade policije.

Mijailov sin kaže da je došao kod oca pošto ga je zvala žena koja je donela poručenu pečenicu za Božič, ali se starac nije reagovao na zvono i lupanje na vrata.- Otac je sam živeo, ali o njemu sam brinuo više od dve decenije - započinje priču naš sagovirnik.

- Nedavno sam ga vodio kod hirurga jer je imao problem sa bruhom, ali zbog starosti operacija je bila isključena. Kad sam danas shvatio da se ne javlja, razvalio sam spoljna vrata i ušao unutra. Video sam njegovo beživotno telo u lokvi krvi na krevetu sa kojeg je sve bilo svučeno. Očigledno je da se borio sa ubicama. Milisav kaže da je prizor bio jeziv i da nije mogao da se zadržava jer mu je bilo jako teško, pa je odmah pozvao policiju.

- Koliko sam mogao da vidim, ubica je poznavao mog oca, jer vrata nisu razvaljena - nastavlja Milisav. - Pošto je zločin učinjen, vrata su spolja zaključana, a ključ je odnet! Motiv su sigurno pare jer je otac, koliko znam, imao oko 1.500 evra ušteđevine.

Mijailo je delio kuću sa mlađim bračnim parom koji, kako tvrde, ništa nisu ni videli ni čuli.

Danijela Isailović iz PU Šabac potvrdila je da je starac pronađen mrtav, a detalji su stvar istrage koja je u toku i koju vodi Više tužilaštvo u Šapcu.

Pre tri godine, nešto dalje od tog mesta, čekićem je ubijen starac, čije ubistvo nije rasvetljeno. U krugovima, koji su bliski policiji, kažu da je, „iz policijskog ugla rasvetljeno, ali nema dovoljno materijalnih dokaza za optužnicu i sud“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track