UHAPŠENO TROJE: Žrtvu poveli u Grčku da se prostituiše
Foto: Rojters

Trgovina ljudima

UHAPŠENO TROJE: Žrtvu poveli u Grčku da se prostituiše

Crna Hronika -
Ž.R. (31), D.M. (56), G.P. (35) i B.M. (29) se sumnjiče da su zavisnicu od narkotika, planirali da odvedu u Solun i predaju je državljaninu Grčke kako bi je podvodio preko oglasa u novinama

BEOGRAD - Pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije su, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Šapcu, na teritoriji Beograda i Šapca uhapsili Ž. R. (31), D. M. (56), G. P. (35) i B. M. (29), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima.

Postoje osnovi sumnje da su oni, u dogovoru sa državljanima Grčke, u decembru 2013. godine pronašli državljanku Srbije, zavisnika od narkotika, iskoristili njeno stanje i vrbovali je za prostituciju u Grčkoj, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Potom su je sakrivali sedam dana u stanu u Šapcu, gde su je pripremali za put tako što su je "odvikavali" od konzumiranja narkotika i organizovali njeno prebacivanje autobusom u Solun u pratnji osumnjičenog Ž.R.

Osumnjičeni Ž.R. je u Solunu trebalo da je preda državljanima Grčke, koji su "imali zadatak da organizuju njenu eksploataciju u vidu prostitucije preko oglasa, od čega bi deo novca slali mesečno osumnjičenima u Srbiji".

Osumnjičeni su privedeni Višem javnom tužilaštvu u Šapcu, na čiji predlog im je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Šapcu odredio pritvor, piše u policijskom saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track