ABOLICIJA: Predsedniče Nikoliću, pomilujte Divčevu majku

Apel advokata Svetozara Vujačića

ABOLICIJA: Predsedniče Nikoliću, pomilujte Divčevu majku

Crna Hronika -
Abolicija joj ne bi bila velika uteha, ali bi bila način da joj se ublaži patnja kroz koju prolazi. Očekujem da će predsednik Nikolić imati sluha za moju molbu - objašnjava advokat Vujačić

BEOGRAD - Čeka se odluka.Advokat Svetozar Vujačić podneo je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću zahtev da abolira Radmilu Divac (72), majku košarkaša Vlada Divca, protiv koje je pokrenut postupak zbog sumnje da je 7. januara izazvala saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo njen suprug Milenko (77).- Smatram da su ispunjeni svi uslovi za primenu abolicije, odnosno prekidanja krivičnog postupka. Ukoliko u ovom slučaju ne bude primenjen, onda taj institut treba da bude ukinut - kaže za Kurir Vujačić. Prema njegovim rečima, Radmila Divac, koja se i dalje oporavlja od povreda zadobijenih u udesu, nesreću je skrivila iz nehata.- Ovo je velika tragedija, pre svega za nju. Radmila je žena u godinama, a u nesreći je nastradao njen suprug, s kojim je živela 51 godinu. Abolicija joj ne bi bila velika uteha, ali bi bila način da joj se ublaži patnja kroz koju prolazi. Očekujem da će predsednik Nikolić imati sluha za moju molbu - objašnjava advokat Vujačić.Čačanska policija, podsetimo, podnela je posle nesreće Osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv majke proslavljenog košarkaša zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

(J. S.)

Izgubio oca... Vlade Divac
Izgubio oca... Vlade Divac

Od njega zavisi... Tomislav Nikolić
Od njega zavisi... Tomislav Nikolić

OporavakU STABILNOM STANJUPrema rečima doktora Miroslava Sretenovića, zdravstveno stanje Rade Divac za sada je stabilno i ona se oporavlja na ortopediji čačanske bolnice.- Njene povrede zahtevaju mirovanje - dodao je doktor Sretenović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track