POKUŠAO DA POBEGNE: Uhapšen jer je vozi Sirijce i Avganistance!

Incident na auto- putu

POKUŠAO DA POBEGNE: Uhapšen jer je vozi Sirijce i Avganistance!

Crna Hronika -
Vozač "golfa" Ejup S. uhapšen je na auto-putu dok je prevozio ilegalce, a prilikom zaustavljanja je pokušao da pobegne policijskoj patroli

NIŠ - Policija je na autoputu Niš - Beograd kod Katuna pokušala da zaustavi "golf" vranjanskih registarskih tablica, a vozač je, dok je vozilo još bilo u pokretu i u kome je bilo stranaca bez putnih isprava, pokušao da pobegne, saopšteno je danas iz Policijske uprave u Nišu.

Vozilo je udarilo u zaštitnu ogradu, a od putnika niko nije povređen, naveli su iz policije opisujući incident na autoputu koji se dogodio juče u prepodnevnim satima.

Vozač "golfa" Ejup S.(21) iz Preševa uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljenog prelaza državne granice i krijumčarenja ljudi i određeno mu je zadržavanje do 48 sati,dodaju iz policije.

Ejup je kažnjen u prekršajnom postupku novčanom kaznom u iznosu od 231.000 dinara i zabranom upravljanja u trajanju od 12 meseci, napominju iz policije.

U vozilu je bilo osam stranih državljana, dve osobe iz Sirije izrazile su nameru da zatraže azil, a šest njih, četiri iz Sirije i dva iz Avganistana, privedeno je prekršajnom sudiji, saopštili su iz policije.

Privedenima je izrečena kazna od po 10.000 dinara koja je preinačena u zatvorsku u trajanju od po 10 dana i izrečena im je mera udaljenja iz Srbije u trajanju od godinu dana, navode iz policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja