NOŽ U LEĐA: Hrvat ubio Srbina u Sibiru

Zločin u Rusiji: Mladi Nišlija iskasapljen nožem

NOŽ U LEĐA: Hrvat ubio Srbina u Sibiru

Crna Hronika -
Marjana Ignjatovića (32) krvnički sedam puta ubo Darko Karakaš (25), sin vlasnika firme u kojoj je Marjan godinama radio

NIŠ - Tragedija hiljadama kilometara od kuće!Nišliju Marjana Ignjatovića (32), radnika ruske firme „Velestroj“, u Novom Urungeju u Sibiru ubio je hrvatski državljanin Darko Karakaš (25), sin vlasnika ove firme! Tragedija se pod još nerazjašnjenim okolnostima dogodila u noći između subote i nedelje, kad je Karakaš nožem izbo Ignjatovića, koji mu je bio najbolji prijatelj.Porodica ubijenog mladića za tragediju je saznala od mlađeg sina Darka, koji je takođe u Rusiji.Sin javio za tragediju- Marjan je četiri godine radio u „Velestroju“ kao šef gradilišta. Tamo se i oženio Ruskinjom, ćerku je dobio pre dve godine, a sina 31. decembra prošle godine. Planirali su da krajem januara dođu u Niš, nestrpljivo smo ga čekali radujući se što ćemo prvi put videti unuka. U nedelju ujutro mi je telefonirao mlađi sin Darko. Rekao je: „Majko, Makija našeg više nema, ubijen je!“ Pala sam vrišteći: „Reci da nije istina, reci da me lažeš!“ Nisam mogla da prihvatim da mi je sin mrtav - priča očajna majka Biljana.Posle prvog šoka, Biljana je pokušala da sazna ko je krivac za Marjanovu smrt.- Darko mi je rekao da zna ko je ubica, ali da ne može da priča telefonom. Od niške policije sam saznala ime ubice. On je mog sina sedam puta ubo nožem - kaže ožalošćena Biljana, grleći sve vreme unuku, koju joj je Marjan ostavio na čuvanje.Bili prijateljiBiljana kaže da ne zna šta je dovelo do zločina.- Njih dvojica su bili mnogo dobri drugovi. Kad je Marjan bio ovde, neprestano su bili na vezi, pričali su po ceo dan... Sigurna sam da ga moj sin ni na koji način nije izazvao, on je bio miran i dobar mladić. Nećemo se smiriti dok njegov ubica ne bude kažnjen, angažovaćemo advokata da nas zastupa pred ruskim sudom - najavljuje majka.

Ubica... Darko Karakaš
Ubica... Darko Karakaš

Mogući motivDUGOVAO ŽRTVI 1.500 dolaraKao primer koliko su Marjan i Darko bili dobri prijatelji, Biljana navodi da je Karakaš od Darka tražio 1.500 dolara na zajam za svoju majku koja živi u Hrvatskoj.- Marjan je od mene tražio da joj te pare pošaljem i ja sam to učinila - priča Biljana.

Spomen na ocaNEKA UNUKU DAJU MARJANOVO IMEIgnjatovići su planirali da Marjanu i njegovoj supruzi Leni organizuju svadbu čim stignu u Srbiju.- Želja mi je da sad Marjanovom sinu promenim ime, da se zove po ocu. Nadam se da će snaja to prihvatiti - kaže uplakana Biljana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track