Osumnjičeni za ubistvo Nikole Bojovića poliven vrelim uljem

Saša Cvetanović povređen

Osumnjičeni za ubistvo Nikole Bojovića poliven vrelim uljem

Crna Hronika -
Boreta i ostali članovi barske grupe, koja se nalazi u zatvoru zbog ubistva policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, dugogodišnji su prijatelji Luke Bojovića

PODGORICA - Budvanin Saša Boreta, koji se nalazi u zatvoru, polio je vrelim uljem Sašu Cvetanovića, osumnjičenog za ubistvo Nikole Bojovića.

Kako se navodi, to nije prvi incident između Boretinog klana i osumnjičenih za ubistvo Nikole Bojovića, zbog čega su oni pod posebnim režimom u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu.

Do incidenta je došlo kada je Boreta kroz prozor prosuo vrelo ulje u momentu dok se ispod njega kretao Cvetanović. On je poliven vrelim uljem samo po ruci, jer je uspeo da se izmakne.

Boreta i ostali članovi barske grupe, koja se nalazi u zatvoru zbog ubistva policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, dugogodišnji su prijatelji Luke Bojovića. Zbog incidenta, Cvetanović u šetnju u zatvorskom krugu izlazi sam kako ne bi došlo do ozbiljnijeg sukoba. Ista situacija je i sa Slobodanom Šaranovićem i Ratkom Koljenšićem koji se, takođe, dovode u vezu sa ubistvom Bojovića u Beogradu.

Cvetanović je uhapšen 29. avgusta u Podgorici, a osumnjičen je da je direktni izvršilac ubistva Nikole Bojovića. Šaranović je osumnjičen da je naručio ubistvo Nikole Bojovića, a Koljenšić da je organizovao taj zločin. Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je 10. januara rešenje Višeg suda u Podgorici kojim je dozvoljeno izručenje Šaranovića i Koljenšića srpskim vlastima, a predmet je vraćen na ponovno odlučivanje.

Šaranović i Koljenšić uhapšeni su 24. jula u Budvi po srpskoj poternici koja je za njima raspisana zbog sumnje da su organizovali ubistvo Nikole Bojovića, koji je likvidiran u aprilu prošle godine u Beogradu.

Srbija je 29. jula prošle godine podnela Crnoj Gori molbu za ekstradiciju Šaranovića i Koljenšića, u skladu sa ugovorom o izručenju između dve države.

Nikola Bojović je rođeni brat Luke Bojovića, koji čeka ekstradiciju Srbiji iz Španije zbog optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava. Navodni motiv za Nikolino ubistvo je osveta njegovom bratu Luki za koga srpsko tužilaštvo tvrdi da je stao na čelo zemunskog klana nakon likvidacije Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića 2003. godine. Slobodan Šaranović je brat Branislava Šaranović, vlasnika kockarnice u hotelu “Slavija” u Beogradu, koji je ubijen u sačekuši na Dedinju u oktobru 2009. godine.

Slobodan Šaranović se sumnjiči da je naručio likvidacije Bojovića, kako bi osvetio brata. Viši sud u Podgorici ranije je odredio ekstradicioni pritvor Šaranoviću i Koljenšiću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track