UDAR NA DILERE: Jurili Vavića, Japanca i Kekine saradnike

Policija nastavlja borbu protiv kriminala

UDAR NA DILERE: Jurili Vavića, Japanca i Kekine saradnike

Crna Hronika -
Operativci beogradske policije pretresli 28 stanova i kuća najjačih narko dilera i članova njihovih mreža ; Ukupno privedeno osam osoba, zaplenjena droga i nekoliko komada oružja

BEOGRAD - Sinhronizovana akcija!Operativci beogradske policije pretresli su u ponedeljak 28 stanova i kuće najjačih beogradskih narko-dilera. Privedeno je ukupno osam osoba, a zaplenjena je izvesna količina droge i oružja.Kako nezvanično saznajemo, na udaru policije bili su kuća Aleksandra Vavića, jednog od vođa navijačke grupe Alkatraz, Dragoslav Kosmajac, prijatelj Joce Amsterdama, Vladimir Jovanović zvani Vlada Japanac, Loran Milić zvani Locko, Nikola Šesto, desna ruka Dejana Stojanovića Keke.Vavić nije bio u kućiNajviše narkotika nađeno je kod Filipa Pejovića, člana „voždovačke grupe“.- U njegovom vozilu nađeno je 30 grama heroina, a u štek-stanu još 180 grama ove droge, 100 grama kokaina i 300 grama sintetičkih droga, kao i revolver i pištolj. Inače, on se zabavlja s rođenom sestrom Stefana O. (23), za kojim se traga zbog sumnje da je učestvovao u tuču u kojoj je ubijen navijač OFK na Karaburmi - objašnjava izvor Kurira.Kako saznajemo, kod Dragoslava Kosmajca nisu pronađeni nikakvi narkotici, ali su pronađena tri pištolja, koja su registrovana na njegovu suprugu, i pištolj i puška njegovog sina.- Oni su tvrdili da to oružje, koje im je tokom akcije oduzeto, koriste samo kad idu u streljanu. Aleksandar Vavić nije bio u kući, ali smo ispred pronašli njegov auto marke BMW, za koji postoji sumnja da je ukraden, pa mu je oduzet i poslat na veštačenje - kaže sagovornik Kurira iz istrage.Ni Vladimir Jovanović nije bio u svom stanu za vreme akcije, a policija prilikom pretresa nije pronašla ništa nezakonito. Ista situacija ponovila se prilikom pretresa stana Lorana Milića.Bežanijska ekipa- Prilikom pretresa stana Ranka Radoševića, člana „bežanijske ekipe“, čiji je vođa bio ubijeni Goran Mijatović Mita, policija nije pronašla ništa, ali je zanimljivo to što je upravo na toj adresi bio Rajko Baćović zvani Džeger. Baćović je, inače, jedan od najopasnijih crnogorskih kriminalaca - navodi naš izvor.

Na udaru... Vlada Japanac
Na udaru... Vlada Japanac

Vavić i Dejan Stojanović Keka
Vavić i Dejan Stojanović Keka

Aleksandar VučićNIKO NIJE JAČI OD DRŽAVEPrvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je akcija pokazala da država ne preza ni od koga i da oni koji se smatraju najjačim na beogradskom i srpskom asfaltu ne mogu svoju snagu da mere sa snagom države da se s njima obračuna.- Prvi put su pretresene kuće i štek-stanovi onih o kojima su mediji pisali, od Kosmajca do Vavića. Pronađene su značajne količine heroina, marihuane, oružja - rekao je Vučić.

Akcija i u Novom SaduVESELIN VUKOTIĆ NA UDARUIdentična akcija UKP MUP Srbije izvedena je juče i u Novom Sadu. Pretres je izvršen kod osam osoba, koje su nakon informativnog razgovora puštene jer ništa nije pronađeno, osim kod Božidara B., kod koga je pronađen pištolj u ilegalnom posedu. Najzvučnije ime koje je juče policija posetila svakako je ime Veselina Vukotića (50), u čijem stanu nije nađeno ništa.

ČINJENICEPrivedeni u Beogradu- Siniša Cvetić (39) - zaplenjena vagica za precizno merenje s tragovima heroina- Miroslav Jocić (30) - zaplenjeni falš pečati opštine Voždovac- Filip Pejović (30) - oko 600 grama droge i oružje- Slobodanka Ninić (50), majka Filipa Pejovića - privedena pa puštena- Tihomir Živojinović (52) i njegova ćerka Vanja Živojinović (32) - u dvorištu nađeno 88 paketića heroina- Dragan Ristić (28) - nađeno 20 paketića marihuaneČiji su stanovi pretreseni:- Aleksandra Vavića- Dragoslava Kosmajca- Nikole Šesta- Ivana Perića- Ranka Radoševića- Lorena Milića Locka- Vladimira Jovanovića- Saše Grujičića- Nenada Kurila, Ivana Jureka, Bogdana Restovića, Nenada Grčića (sudilo im se za „pljačku veka“)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track