OBRAČUN U SPUŽU: Pitbula polili vrelim uljem

Na udaru osumnjičeni za ubistvo Nikole Bojovića

OBRAČUN U SPUŽU: Pitbula polili vrelim uljem

Crna Hronika -
Dok se šetao, Sašu Cvetanovića s prozora spuškog zatvora napao Saša Boreta, koji je blizak Luki Bojoviću

PODGORICA - Nije bezbedan u zatvoru!Saša Cvetanović (34), zvani Pitbul, osumnjičeni za ubistvo Nikole Bojovića (39), rođenog brata vođe „zemunskog klana“ Luke Bojovića (41), napadnut je i poliven vrelim uljem u zatvoru Spuž u Podgorici. Kako su preneli crnogorski mediji, napao ga je Budvanin Saša Boreta, blizak Luki Bojoviću.- Incident se dogodio kad je Boreta kroz prozor prosuo vrelo ulje, a u trenutku dok je ispod prolazio Cvetanović. Uspeo je da se izmakne, pa je poliven samo po ruci - naveli su iz zatvora. Inače, Boreta i ostali članovi „barske grupe“, koji su u pritvoru zbog ubistva policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, dugogodišnji su prijatelji Luke Bojovića.Posebne mereKako se navodi, ovo nije prvi incident između Boretinog „barskog klana“ i osumnjičenih za ubistvo Bojovića.- Zbog incidenata su preduzete posebne mere u spuškom zatvoru, pa su osumnjičeni za ubistvo Nikole Bojovića, koji u ovom pritvoru čekaju odluku o izručenju Srbiji, pod posebnim režimom. Cvetanović u šetnju u zatvorskom krugu izlazi isključivo sam, a ista situacija je i sa Slobodanom Šaranovićem i Ratkom Koljenšićem - navodi naš sagovornik.Kako je Kurir već pisao, Cvetanoviću je ugrožena bezbednost u spuškom zatvoru, pa je izolovan u posebnoj ćeliji, s pojačanim nadzorom i u šetnju izlazi isključivo sam. Pod duplim je katancima, a strogo se vodi računa o njegovoj hrani jer postoji opasnost da bi neko mogao da ga otruje. U ovoj instituciji nezvanično su nam potvrdili da je u „zatvoru velika frka“ i da se priča da je Bojović dao nalog da se Cvetanović likvidira.- Dobili smo naređenje da, u slučaju napada na njega, možemo pucati. Navodno, Luka Bojović je platio 400.000 evra za njegovo ubistvo - ispričao je izvor Kurira.Međutim, uprava zatvora negirala je da je Cvetanoviću nadzor pojačan zbog navodnih pretnji Luke Bojovića, a tvrdnje o naručenoj likvidaciji odbacio je i Vuk Bojović, otac Luke i pokojnog Nikole.Neosnovane optužbe- Priča o 400.000 evra, koliko je Luka navodno platio za likvidaciju osobe koja je ubila Nikolu, najobičnija je glupost. Luka nije blesav da uradi tako nešto, pa on je u španskom zatvoru pod najstrožim mogućim merama - izjavio je Bojović za Kurir.

U dobrim odnosima... Saša Borota i Luka Bojović
U dobrim odnosima... Saša Borota i Luka Bojović

Zašto su u ratu- Saša Cvetanović osumnjičen je kao direktni izvršilac ubistva Nikole Bojovića- Slobodan Šaranović osumnjičen je da je naručio likvidaciju, a Koljenšić da je organizovao taj zločin- Navodni motiv za Nikolino ubistvo je osveta Slobodana Šaranovića njegovom bratu Luki jer ga, navodno, krivi za smrt brata Branislava Šaranovića, koji je ubijen u sačekuši na Dedinju u oktobru 2009. godine.

HRONOLOGIJA- 9. februara 2012. u Valensiji je uhapšen Luka Bojović- 29. aprila 2013. u centru Beograda ubijen je Nikola Bojović- 24. jula 2013. u Budvi uhapšeni Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić- 29. avgusta 2013. u Podgorici uhapšen Saša Cvetanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track