SLUČAJ ŠARIĆ: Saslušanje Branka Lazarevića zakazano za 31.januar!
Foto: Fonet

Poziv upućen preko Ministarstva spoljnih poslova

SLUČAJ ŠARIĆ: Saslušanje Branka Lazarevića zakazano za 31.januar!

Crna Hronika -
Policija će ispitati Lazarevića povodom navoda da je kontaktirao sa optuženim pripadnicima Šarićeve grupe i dostavljao informacije o merama praćenja i prisluškivanja koje se preduzimaju protiv njih

BEOGRAD - Saslušanje u policiji otpravnika poslova ambasade Srbije u Atini Branka Lazarevića povodom sumnji da je sarađivao sa pripadnicima grupe odbeglog narko bosa Darka Šarića zakazano je za 31. januar.

Lazareviću je poziv za saslušanje u Beogradu u okviru pretkrivičnog postupka uputila Uprava kriminalističke policije preko Ministarstva spoljnih poslova.

Policija će ispitati Lazarevića povodom navoda da je kontaktirao sa optuženim pripadnicima Šarićeve grupe i dostavljao informacije o merama praćenja i prisluškivanja koje se preduzimaju protiv njih.Tužilaštvo bi trebalo da ispita bivšeg šefa kabineta Ivice Dačića, da li se sastajao sa Darkom Šarićem - optuženim za šverc oko tri tone kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evrpu i za pranje para u Srbiji, kao i njegovim bliskom saradnikom Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana, takođe optuženim za šverc kokaina.

Prema pisanju medija, koji se pozivaju na izvore iz policije, Lazarević se viđao sa advokatom iz Novog Sada Radovanom Štrpcem, glavnim optuženim za pranje Šarićevih para u Srbiji.Lazarević je takođe sa Šarićem, prema pisanju medija, povezan i preko Nikole Dimitrijevića, koji je pravosnažno osuđen za pranje Šarićevih para. DimitrijeAvić je Lazarevićev zet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track