PRIJATELJI SILOVATELJA: Nisu je oni silovali, što nije otišla!

Skandal u Zadru

PRIJATELJI SILOVATELJA: Nisu je oni silovali, što nije otišla!

Crna Hronika -
Prijatelji mladića koji su silovali devojku (17) dali su podršku jednom od silovatelja kada je izašao iz zatvora i tvrde da žrtvu niko nije držao i zašto nije otišla ako joj nije odgovaralo

ZAGREB – “Džek is Bek” ovo je poručio mladić (17) na svom Fejsbuk profilu pošto je posle dva meseca napustio pritvor u Zadru posle optužbi za zversko silovanje maturantkinje (17) 3. novembra prošle godine u Zadru za koje je osumnjičen on i četvorica njegovih prijatelja.

Posle objave poruke na Fejsbuku on je dobio munjevitu virtuelnu podršku svojih prijatelja: Najjači si Zmaju”, a osim podrške najavio je i slavlje, a da stvar bude gora veselju se pridružila i poznanica silovane devojke.

-Pa niko je nije držao, što nije otišla ako joj nije odgovaralo- kažu prijatelji mladića koji je izašao iz pritvora, a sa kojima su razgovarali novinari.

Podsetimo, maturantkinja je 3. novembra prošle godine izašla u provod sa dvema prijateljicama, od koji je jedna slavila rođendan. U noćnom klubu razgovarala je sa jednim od mladića koji ju je častio pićem, a zatim je sa njim izašla iz lokala. On ju je tada silovao a zatim pozvao još četvoricu svojih drugara koji su je takođe silovali. Iživljavanje je trajalo nekoliko časova.

Nesrećna devojka je u rastrojenom stanju, i pokidane odeće došla u policiju sa majkom, posle čega je lekarski pregled utvrdio da je reč o silovanju i da je imala seksualni odnos sa više muškaraca, a takođe da je imala manje od promila alkohola u krvi.

Pod sumnjom da su učestvovali u silovanju policija je privela mladiće stare, 16,17,18,19 i 22 godine. Dvojica najmlađih su kasnije pušteni, a ostaloj trojici je produžen pritvor.Osim dvojice maloletnika u školu se vratila i žrtva silovanja. Ona je sama tražila povratak u školu jer se tu navodno oseća sigurno

–Sada je najvažnije da je moje dete pokraj mene. Nema veće sreće, a za ostalo me nije briga – rekla je majka 17-godišnje maturantkinje. Očajna je žena samo nakratko zaustavila dah odgovarajući na pitanje kada će početi suđenje petorici okrutnih mladića.

- To niko ne zna – kratko je rekla, a puštanje iz pritvora dvojice silovatelja nije htela komentarisati

Krajem prošle nedelje vanraspravno veće Županijskog suda u Zadru odbilo je žalbu tužitelaštva na puštanje na slobodu dvojice maloletnika. Žalba je odbijena jer je utvrđeno da je istražni sudija doneo zakonitu odluku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track