SLETEO U MORAČU: Mahnuo ženi i detetu i odvezao se u smrt!
Foto: Vijesti

Beograđanin Saša Lapčević stradao u kanjonu Morače

SLETEO U MORAČU: Mahnuo ženi i detetu i odvezao se u smrt!

Crna Hronika -
Vozio celu noć: Saša je želeo da što duže bude s porodicom, pa je kasno popodne krenuo iz Beograda za Podgoricu, gde je radio u „Hipo Alpe-Adrija grupi“

PODGORICA/BEOGRAD - Radio u Crnoj Gori, a porodica mu živela u Srbiji!Telo Beograđanina Saše Lapčevića (41), koji je nastradao u ponedeljak rano ujutro u udesu u mestu Dromira u kanjonu Morače, juče su ronioci izvukli iz ledene reke u koju je Lapčević upao vozeći službeni „pasat“! Nastradali Lapčević bio je zaposlen u „Hipo Alpe-Adrija grupi“ u Podgorici i u ponedeljak ujutru se vraćao na posao posle vikenda provedenog sa suprugom i sedmogodišnjim sinom u Beogradu!Putovao svakog vikenda- Saša je bio porodičan čovek i jako vezan za ženu i dete. Nije bilo vikenda a da iz Podgorice ne otputuje za Beograd, kako bi proveo vreme s njima. Govorili smo mu da je put dug i naporan i da je bolje da putuje avionom, ali on nas nije slušao - kazao je Lapčevićev poznanik.I dalje u neverici, on kaže da misli da je Saša u nedelju krenuo iz Beograda kasno po podne jer je želeo što duže da ostane s porodicom. Na graničnom prelazu Dobrakovo ulazak „pasata“ u Crnu Goru zabeležen je u noći između nedelje i ponedeljka u 3.19 sati.- Do Dromire, mesta između Kolašina i Podgorice, došao je najverovatnije oko pet sati. Tamo je iz neutvrđenog razloga izgubio kontrolu nad kolima i udario u stenu. Da li je zaspao za volanom ili je naleteo na poledicu, ostaće tajna - kaže izvor iz istrage.Od siline udara „pasat“ je prešao na levu stranu puta, a zatim sleteo u kanjon!- Automobil su u Morači primetili radnici „Crnagoraputa“ i odmah pozvali policiju. Službeni „pasat“ banke je nekoliko sati kasnije izvučen, ali u njemu nije bilo tela - navodi naš sagovornik.Tragali dva danaU blizini mesta nesreće, međutim, policajci su našli jaknu, naočare, kao i lična dokumenta Saše Lapčevića. Odmah je počela potraga za vozačem.- U ponedeljak je pretraživan deo rečnog korita u blizini nesreće, kao i priobalni deo. U utorak oko 10 sati trojica ronilaca ponovo su ušla u nabujalu Moraču, a trojica su ostala na površini. Oko 11.30 sati, kod Visećeg mosta, na oko dva kilometra nizvodno od mesta na kom je automobil sleteo u reku, nađeno je Lapčevićevo telo - rekao je naš sagovornik.

Smrt u ambisu... Lapčević
Smrt u ambisu... Lapčević

Ilustracija: Borislav Miletić
Ilustracija: Borislav Miletić

Majka mu umrla kad je imao 15Rođaka nastradalog kaže da je Sašin otac Nikola teško podneo tragediju koja je zadesila njegovu porodicu.- Ostao je bez sina, a za roditelje ništa nije teže od gubitka deteta. U teškom je psihičkom stanju. Otkako je saznao da je Saša poginuo, ne može da se smiri, ne može ni da priča... Samo kuka na sav glas... Ne znam kako će ovu tugu preživeti, star je čovek, ima 88 godina - kaže potresena rođaka.Ona dodaje da je Saša bio divan mladić.- Bio je fin i ljubazan. Majka mu je umrla kad je imao 15 godina. Završio je gimnaziju i radio kako bi supruzi i sedmogodišnjem sinu obezbedio pristojan život. Žena mu je rodom iz Crne Gore, nigde nije bila zaposlena. Ostade sama s malim detetom. Velika tragedija za celu porodicu - priča rođaka.(Z. N.)

Pomoć sa graniceLAPČEVIĆ BIO SAM U KOLIMA, OČEVIDACA NESREĆE NIJE BILOSlužbenici na graničnom prelazu Dobrakovo zabeležili su da je nesrećni Saša Lapčević prilikom prelaska granice između Srbije i Crne Gore bio sam za volanom u službenom „pasatu“.- Budući da očevidaca nesreće nije bilo, ova informacija mnogo je pomogla roniocima koji su znali da tragaju za jednim čovekom - potvrdio je izvor iz istrage.

ČINJENICESatnica tragedijePonedeljak- 3.19 - Saša Lapčević iz Srbije ulazi u Crnu Goru preko prelaza Dobrakovo- 5.00 - najverovatnije vreme kad se dogodila nesreća- 8.00 - radnici „Crnagoraputa“ ugledali automobil u vodi- 15.00 - policija uspela da izvuče „pasat“ iz MoračeUtorak- 11.30 - ronioci našli Sašino telo dva kilometra od mesta nesreće

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track