Advokat: Danas saslušanje pukovnika Dragoljuba Delibašića
Foto: Reuters

Posle hapšenja u Kosovskoj Mitrovici

Advokat: Danas saslušanje pukovnika Dragoljuba Delibašića

Crna Hronika -
Posle današnjeg saslušanja biće odlučeno da li će Delibašiću biti određeno dalje zadržavanje ili će biti pušten da se brani sa slobode, naveo je branilac Dejan Vasić

KOSOVSKA MITROVICA - Branilac uhapsenog penzionisanog pukovnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Dragoljuba Delibašića, Dejan Vasić, rekao je da je njegovom branjeniku specijalni tužilac za ratne zločine sinoć odredio policijski pritvor i on će danas biti saslušan u Prištini.

"Delibašiću se na teret stavljaju teška krivična dela koja su počinjena tokom 1999. i 2000. godine u Kosovskoj Mitrovici, a koja su povezana sa predmetom Olivera Ivanovića", rekao je Vasić. On je dodao da će posle današnjeg saslušanja biti odlučeno da li će njegovom branjeniku biti određeno dalje zadržavanje ili će biti pušten da se brani sa slobode.

Delibašića je uhapsila policija Euleksa na severu Kosova u utorak 4. februara. Portparol Euleksa Bljerim Krasnići potvrdio je za prištinske medije da se Delibašić (57) sumnjiči i za ubistvo 10 i ranjavanje 25 Albanaca u severnoj Kosovskoj Mitrovici 3. i 4. februara 2000. godine, nakon ulaska međunarodnih mirovnih snaga na Kosovo. Za taj zločin osumnjičen je i lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović.

Ivanoviću je, nakon privođenja, 28. januara određen jednomesečni pritvor, a rešenje o pritvoru je danas, posle žalbe advokata, potvrdio i apelacioni sud u Prištini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja