EULEKS PRETRESA I HAPSI: Uhapšen i Rugovin sin Uka
Foto: Facebook

Akcija u Prištini

EULEKS PRETRESA I HAPSI: Uhapšen i Rugovin sin Uka

Crna Hronika -
Ovaj kosovski poslanik i još njih sedmorica terete se za učešće u organizovanom kriminalu

BEOGRAD - Izvori iz kosovske policije danas su potvrdili da je Policija Euleksa uhapsila sina pokojnog Ibrahima Rugove, Uka Rugovu, koji je i poslanik kosovske Skupštine i još sedam drugih osoba koji se sumnjiče da su deo organizovanog kriminala.

Portparolka Euleksa Irina Gudeljević je potvrdila da je u toku akcija Euleksa na pretresu kuće i imovine osumnjičenih za organizovani kriminal, ali nije navela imena osumnjičenih. "Radi se o organizovanoj grupi koja se sumnjiči da je izvršila krivična dela prevare i trgovine uticajem", rekla je Irina Gudeljević.

"Policija Kosova koja kaže da nema nikakvog učešća u akciji navela je da se radi o trgovini vizama. Kaže se da je jedan od uhapšenih i zvaničnik italijanske ambasade u Prištini Florijan Petani, državljanin Albanije, koji je odgovoran za izdavanje viza", objavio je portal Koha net i dodao da je među uhapšenima i Izet Bećiri iz Mitrovice blizak prijatelj Uka Rugove.

Hapšenje Rugove je za portal Koha net potvrdio advokat Bajram Tmava koji je rekao da je tužilac zatražio zadržavanje od 48 sati za Rugovu zbog sumnje da je izvršio krivično delo organizovanog kriminala i zloupotrebe službenog položaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track