Bracanović: Uhapsio bih Legiju da mi je rekao da treba likvidirati Romića i Kuraka!
Foto: Zorana Jevtić

Odazvali se na poziv tužilaštva

Bracanović: Uhapsio bih Legiju da mi je rekao da treba likvidirati Romića i Kuraka!

Crna Hronika -
Oni su ispitani u vezi sa ubistvom Ćurujvije i njihovim saznanjima o aktivnostima Resora državne bezbednosti i pojedinih pripadnika tog resora, među kojima su i Milan Radonjić i Ratko Romić, koji su za to krivično delo osumnjičeni, naveo je Miljko Radisavljević

BEOGRAD - Nekadašnji radnici Resora državne bezbednosti Milorad Bracanović i Milan Popivoda saslušani su danas u vezi sa istragom koja se vodi povodom ubistva novinara Slavka Ćuruvije.

Kako saznajemo, Bracanović je, upitan da li je istina da mu je svojevremno Milorad Ulemek Legija rekao da je dobio naređenje da likvidira Ratka Romića i Miroslava Mikija Kuraka, na šta je on odgovorio:- Nemojte da ste smešni. Da mi je on to zaista rekao, odmah bi ga uhapsio! Kako je potvrdio specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević Bracanović i Popivoda odazvali su se na poziv tužilaštva da kao svedoci daju iskaz u vezi sa okolnostima oko Ćuruvijinog ubistva.

"Oni su u istrazi koja se vodi povodom ubistva novinara Slavka Ćuruvije ispitani u vezi sa tim događajem i njihovim saznanjima o aktivnostima Resora državne bezbednosti i pojedinih pripadnika tog resora, među kojima su i Milan Radonjić i Ratko Romić, koji su za to krivično delo osumnjičeni ", rekao je Radisavljević.

Popivoda je u vreme ubistva novinara, 11. aprila 1999, bio zamenik načelnika Druge uprave DB za obaveštajne poslove, dok je Bracanović bio zamenik komandanta Jedinice za specijalne poslove zadužen za obaveštajne zadatke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track